Arkadia

Forum Udruge stolno strateskih igara \"Arkadia\"
It is currently Tue Sep 25, 2018 5:54 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sm Stratagem
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 4:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 18, 2017 9:17 pm
Posts: 29
Dakle, nakon što su se dojmovi slegli nakon ovogodišnjeg wtc, ostala su neka pitanja neodgovorena...

Naime u petoj rundi igrao sam protiv neke kaoticne vojske protiv koje sam se relativno dobro držao, no tada je protivnik odlucio deep strike-ati svog warlorda 9" od mog unita i ja sam aktivirao stratagem auspex scan koji kaže sljedeće:

Use this Stratagem immediately after your opponent sets up
a unit that is arriving on the battlefield as reinforcements
within 12" of one of your ADEPTUS ASTARTES Infantry
units. Your unit can immediately shoot at that enemy unit
as if it were the Shooting phase, but you must subtract 1
from all the resulting hit rolls.

Neprijateljski warlord je bio udaljen 9" a squad berserkera 7'5", e sad stratagem potpuno jasno kaze da mogu pucati na upravo taj unit koji je došao iz rezerve, no također kaze da mpgu pucati kao da sam u shooting fazi.
1.Znaci li to da mogu pucati na warlorda ili ne?
2.Ako ne, mogu li onda pucati na berserkere jer bi na njih morao pucati u shooting fazi?
3. Mogu li uopce iskoristiti stratagem?
4. I konačno ako nemogu iskoristiti stratagem, a svejedno sam ga platio 2 cp, dali ostajem bez tih cpova iako stratagem tehnicki nije aktiviran?

P.S. igra je bila napeta a judge bas u tom trenu nije bio u blizini, ja sam vec rollao guillimanov trait za spas cpova i popusio... sporazumno smo odlucili da cemo se pravit da aktivacije nije ni bilo i da ce deep strikeati bez posljedica jer mi se ionako cinilo da gubim, no sad kad razmislim to je bio kljucan moment u gameu jer sam mu mogao razvaliti ili berzerkere ili warlorda ali prošao je lišo i na kraju me tableao


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sm Stratagem
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 8:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 25, 2005 7:23 pm
Posts: 3984
Location: Medrengard
U shooting fazi nemožeš pucati na charactera ako nije najbliži unit, prema tome ni ovdje nisi mogao.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sm Stratagem
PostPosted: Mon Nov 27, 2017 10:20 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 18, 2017 9:17 pm
Posts: 29
Okej hvala, pretpoatavljam da je onda i odgovor na 3. I 4. Pitanje negativan, dakle neogu iskoristiti stratagem i ne ostajem bez cpova


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sm Stratagem
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 3:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 25, 2005 7:23 pm
Posts: 3984
Location: Medrengard
možeš ga ti iskoristit, sam ne radi :)))

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group