Arkadia

Forum Udruge stolno strateskih igara \"Arkadia\"
It is currently Sat Apr 18, 2026 12:10 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Bitke
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 9:16 am 

Zanima me kako je završila maratonska partija između Rusa i Britanaca u subotu. Jeste potpisali primirje oko ponoći?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 10:32 am 

Dogovorenim primirjem u 9 turnu. :-D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 2:02 pm 

Ko je vodio?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 2:20 pm 

Ajde neki sažeti report? Šta se dešavalo, koji junit je valjao a koji nije :)
Cmon ppl, details...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 2:52 pm 

Rusi (2x company pjesadije, 5 x T-35/85, bitnica 76-ica ) - Britanci (Škoti) (2xShermani (po 5 komada), Wolverini, bitnica 155-ica, neka pjesadija x 2, transport platoon)- 1330 bodova

Rusi u odbrani, velka gljiva od companya sa flamethrowerima, 2 x heavy mg, komesarima, 2 x 45-ice na objectivu (oko 30 plochica). 76-ica u foxholes. Ostalo u rezervi. Britanac sve na stolu.

Britanac je masovno napredovao i tu i tam sredio koju plochicu pjesadije. Ogroman posao napravile su 155-ice koje su sredile cijeli company T-34-ki. Dobro postavljen observer vidio 1 tenk, anti-armor 5, firepower 2+, 3 tenka manje i svi zgiljase.
Lekcija za drugi put, naucimo kako malo rasiriti tenkove tak da nisu svi pod templateom.

Rusi topovi zapinali 1 pjesadiju na 2 turna. 45-ice tu i tamo nesto bailale (zaboravih da i one isto imaju pravilo za reroll unutar 16"). Na kraju prepucavanje nije imalo smisla pa je britanac krenuo u kolektivni assault, koji je pola dobio, pola izgubio (uz groznu i protupravilnu zloupotrebu flamethrowera s ruske strane - kak to cudo uopce funkcionira u close combatu? kao obicna pjesadija ili kao flamethrower? Ali zato smo zaboravili rollat bogged down za svaki counterattack tenkova i jos vjerojatno par pravila za assault :D).

Na kraju, Rusi nisu (dovoljno) izgurani s countera (oko 15 plochica prezivjelo), kao i kompletan company na drugom objectivu, na njihovoj polovici je ostao 1 tenk i 2 plochice britanske pjesadije, tocno ispred topova u rovovima (koji su pucali 2 turna s rerolovima i nisu uspjeli napravit nis :D). U blizini su jos bili wolverineovi.

Dogovoren prekid radi kulturne izmjene viskija i votke.

Pjesadija je tenkovima napravila uobicajeno nis, ali drzali su counter. Flamethroweri pjesadija su zeznuti za upotrebu. Drugi put cu probati i sa sapperima u blobu pa cemo vidjeti. 155-ice ce uz dobro postavljenog observera i s pravilima za vise od 6 topova bit seksi eksplozivna smrt za sve oklopljeno na stolu. Eto, ukratko. :-D

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 3:08 pm 

Flameri opće ne rade u assaultu, tj defensive fireu kolko se sjećam. Al, ajde bar se neš događalo a stolu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 3:13 pm 

Za defensive fire znam. A za counterattack?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 08, 2011 3:37 pm 

Ak je infantry flame thrower onda tak i tak nakon što si ispucao FT moraš maknut pločicu tak da ne sudjeluje u assaultu. Ali najnormalnije može puknuti svojih xy šusova. Counterattack se računa kao novi assault, tak da nemas pucanja prije assaulta, neg protivnik samo ima defensive fire.

Hope it helps

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 22, 2011 12:15 pm 

Da li se igralo prošli tjedan?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Tue Nov 22, 2011 1:32 pm 

Bilo je neš... Ovaj put sam ja dobio po glavi stanovnika od bobe. Pokazalo se da bi trebao poraditi na tajmingu kad assaultaš 39 pločica ruske pješadije :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 12:26 pm 

Evo ja i Rašo juèer nabacili partiju na 1750 poena igrajuæi misiju zvanu Encounter(br 2)

Moja lista:
Komanda sa panzershreck timom i 2 panzerfausta
2 full combat platuna sa panzerfaustom
Ful hmg platun sa panzernackeom
full mortar platun
Beute t 34/85
3 75 pak 40 topova
1 section infantry skautova sa assault rifleovima i panzernackerom
Kraljevski tigar
4 brumbara

Rašina lista:
Komandni šermani i recovery tenk
combat platun od 4 šermana
combat platun od 3 šermana
platun od 4 šermana /76
Armored infantry platun sa bazukom lmgovima i light mortarom te 5 vozila sa 50 cal mgovima
6 pristova sa staff timom i obzerver šermanom
3 thunderbolta ili kako se veæ zovu amerski avioni (priority - 7 kockica u pulu)

Misija kaže da se mora ostaviti barem pola platuna u rezervi pa tako ja ostavih jedan combat platun (kojem sam odluèio prikljuèiti panzershreck tim), t 34, scoutove i brumbare, dok je rašo ostavio sve platune šermana.
Hmgovi su se svi attachali combat platunu koji æe igru poèet na stolu.

Deployment:

Rašo je svoj obejctiv postavio na sredinu stolu a ja na desni flenk(gledano iz moje perspektive. Kao èuvare objectiva on je postavio armored infantry a j combat platun sa hmgovima i obje komandne ploèice. Na ljevom flenku su se moje 75-ice i tigar odluèile obraèunat sa njegovim pristovima i 2ic-om. Mortari su se diplojali iza very large stone hill terena koji je bio postavljen po sredini stola. Kocka je baèena i Nemci su dobili pravo igranja prvog poteza! Jupi!

PS: Tigar je dobio ROF 3 skill.

Nastavak slijedi...

What was one now is two.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 1:18 pm 

Baš se čudim kako nisi dobio dva skila

... Tigar je dobio ROF 3 skill.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 3:13 pm 

1. Krug
Nemci
Pošto partija koristi mobile battle pravilo odluèio sam pomicati tigra i topove koliko sam mogao da dohvatim što više priestova u njihov domet. Mortari i pješadija su ostali stajat shvativši da im je ovo vrlo dobra pozicija za èuvanje kauntera. U šuting fazi uspjevam èak i uništiti jednog konsilanog prista. Tigar koristi storm truper muvment i konsila se iza terena.Moratri ne pucaju zbog mobile battle pravila a pješadija nem domet do nièega.

Ameri
Poziv avionima uspješan meðutim dolazi samo jedan koji se namjerava na k.tigra. Rašo pokreæe motoriziranu pješadiju prema mom kaunteru pritom koristeæi barikade kao konsilment, dok sa pristovima ostaje stacionaran koristeæi zaklon do maksimalnog efekta. U pucanju ne bombardira takodjer zbog mobile battle pravila te mu transporti takoðer nemaju dometa do nièega.Na kraju avion baac bombu , pogodi sa rirolom uspješnih hitova, ja se preznojavam gledajuæi kockicu koja se kotrlja te na kraju odahnem kad shvatim da ga je bomba samo okrznula i da je tigar spašen( u drugom krugug smo tek shvatili da nije radio range in prije nego ga je hitao :lol:)

2.krug:
Nemci
U muvmentu topovi se kreæu prema naprijed. Ukopavam svoju pješadiju koja èuva kaunter strahujuæi od tone 50 cal šutinga. U šutingu sa topovima i tigrom ubijam samo 1 od jedinice dobro sakrivenih pristova . Mortari nakon toga bobardiraju transportere sa pješadijom ali avaj. Pješadija nema domet do nièega.

Ameri
Avijacija i ovaj puta dolazi i to èak 2 aviona. Armored infantry se mièe još više prema moje kaunteru u nadi da napravi neku štetu prije nego rezerve poènu dolazit.rezerve poènu dolazit. Bombardiranjem ubija jednog obzervera i jedan moratr tim(automatski pinajuèi mortare) dok Halftrucksi ubijaju jednu ploèicu nemaèkog infantrija. Avioni ne pogode tigra ali pinaju drugog obzervera.

3. Krug
Nemci
Sretno zarolam i dobivam brumare iz rezerve i to taman gdje mi trebaju(misija koristi i scattered reserves pravilo)- na kaunter! Moratri se odpinaju.
Brumbari maksimalno napreduju prema Amerskoj armored pješadiji dok ostatak vojske miruje. U šutingu sa topovim upjevam ubiti 2 prista, dok tigar uspije na zadnja dva napraviti sva 3 hita. Ubija jednog a bail outa drugog. Moratri opet bezuspješno bombardiraju haltruckse a ostalo nema domet. Rašo prolazi motivaju za brejkanje prist platuna tek tada shvativši da ih je komotno u prvom krugu mogao redeployat.

Ameri
Rašo ne upsjeva pozvati na 5 kockica avione te fejla i na rezerv rolu.
Od bail outa zadnjeg prista i bježi. Halftrucksi izabce pjšadiju i rašo ih povlaèi sa stola u strahu od nepotrebnih kežultija ta pobire sve 50 calove. Zbog brumbara izbjegava ih postavit u kuæu do koje se sa halftrucksima dopeljao. U šutingu nema domet do nièega i njegov krug završava.

Nastavak malo kasnije...

What was one now is two.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 3:19 pm 

Wow, massive respect na pisanju. Ak oćeš sljedeći put ću i fotodokumetirati to, pa da bude pravi battle report.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 3:23 pm 

Šef mi je obeæao da æe mi èak i platiti platu ako napišem.

Držim te za rijeè šefe!!!!

What was one now is two.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour