Arkadia

Forum Udruge stolno strateskih igara \"Arkadia\"
It is currently Sat Apr 18, 2026 11:48 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 10, 2012 12:41 pm 

po meni bi Jagdtiger II trebao iamt AT 15 max, dugi 8.8 cm PaK je imao puno vecu probojnu snagu nego 12.8 cm PaK

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Oct 10, 2012 1:49 pm 

Nisam ti 100% ziher za ovo ali mislim da sam negdje èitnuo kak je 128 na jagdtigeru bila THE TOP èije mete nisu znale reæi ne, dok 88 je znala bouncati.
ali eto kak sam rekao nisam 100% ziher.

Jedem sve Diznijeve junake...

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 9:35 am 

Probaj si nac sljedecu knjigu - Chamberlain, Peter and Doyle, Hilary. Encyclopedia of German Tanks of WWII - u njoj imas sve podatke za sve njemacke topove koji su bili ugradjivani na tenkove ukljucujuci i probojnost za sve tipove streljiva koje su topovi koristili. I navedena su sva njemacka oklopna vozila koja su koristena u WW2 sa serijskim brojevima i svim tehnickim podatcima.

Teblica se nalazi i na:

http://english.battlefield.ru/armor-penetration-of-german-tank-guns.html

12.8 cm KwK 44 je izabran zato sto je unatoc nesto manjoj penetraciji imao znatno vecu preciznost od 8.8 cm KwK 43, i manje mu je pada la provbojna moc na vecim udaljenostima (bio je prventveno namjenjen snipe-anju ruskih teskasa na udaljenostima vecim od 1500 m)

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 10:23 am 

e pa brijem da ti je to to o èem ti prièam. Sam meni nije jasno kak je ROF 2 na jagdtigeru kad je imao municiju iz dva dijela ko i IS2, koji ima ROF 1?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 10:55 am 

Kompenzacijs za mali AP. Ok, mozda nije mali ali pošto nema damage chartova pretpostavljam da se to tak kompenzira.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 2:28 pm 

kak to misliš mali AP?
Ap mu je 17? to tebi malo?

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 4:12 pm 

Pa naviko je na 22 u dupe, pa mu 17 malo :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 4:23 pm 

jebiga razmazio se :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Oct 13, 2012 2:18 pm 

osvrt na plastiènog panthera iz BF:
http://www.belloflostsouls.net/2012/10/ ... h-its.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: Sat Oct 13, 2012 4:01 pm 

PSC all the way...

Profile  

Post subject: Easy Company
PostPosted: Thu Nov 22, 2012 9:08 am 

Easy Company (US887)
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=3609

Divotica, sada ću i amere naručiti :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jan 30, 2013 1:39 pm 

Novo za market Garden, odlièna cijna za 1620 bodova.
british armoured recce company:
Image
17 tenkova, 8 AT10 tenkova rof2, 2 tenka at15 rof 3(!), 4 m10 AT15 rof 2, i tri stuarta. ukupno 1620 bodova za 145 eura. plus kockice i tokeni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jan 30, 2013 2:26 pm 

Likvor wrote:
Novo za market Garden, odlična cijna za 1620 bodova.
british armoured recce company:
17 tenkova, 8 AT10 tenkova rof2, 2 tenka at15 rof 3(!), 4 m10 AT15 rof 2, i tri stuarta. ukupno 1620 bodova za 145 eura. plus kockice i tokeni.

Odlično izgleda, ali me baš zanima kako će ti tenkovi preživjeti napad germana jer imaju front arm 6, side 4. Lista je čista tenkovska, nema artiljerije, pješadije, samo 4 voda što je jako malo. Ako napadaju, topovi će ih pojesti. Ako se brane jedan kraljevski tigar ih može neutralizirati. Ukoliko se na listu doda artiljerija, avioni, pješadija i ostalo, onda je šteta kupiti box.

Po meni, osim što odlično izgleda, prilično neupotrebljiva lista, ali što ja znam. Ja baš ne igramn FoW :sad:

t.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jan 30, 2013 4:09 pm 

ima 6 topova rof 2 i 3 snage 15, do ¸1750 bodova možeš uzeti 4 bofors 20mm topa i m10 imaju svoju aa zaštitu. protiv artiljerije nemaš zaštite kako god okreneš, možeš samo counter arty nabaciti ili avionima se nadati da lik nema AA topove. imaš 5 vodova, s AA toppovima 6 vodova. je malo je ali to su briti, imaju svoj naèin igranja ko i rusi ko i njemci ko i ameri.
i nije ništa neupotrebljivija ista nego ruski tankovy company ili njemaèki panzeri, samo treba znati iskorisiti teren i manevrirati malo.

jedino di ova lista ko i sve tenkovske nema šanse su èisto pješadijske liste s AT topovima i inžinjercima i/ili fortifikacijama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed Jan 30, 2013 10:37 pm 

Likvor wrote:
ima 6 topova rof 2 i 3 snage 15, do ¸1750 bodova možeš uzeti 4 bofors 20mm topa i m10 imaju svoju aa zaštitu. protiv artiljerije nemaš zaštite kako god okreneš, možeš samo counter arty nabaciti ili avionima se nadati da lik nema AA topove. imaš 5 vodova, s AA toppovima 6 vodova. je malo je ali to su briti, imaju svoj način igranja ko i rusi ko i njemci ko i ameri.
i nije ništa neupotrebljivija ista nego ruski tankovy company ili njemački panzeri, samo treba znati iskorisiti teren i manevrirati malo.

jedino di ova lista ko i sve tenkovske nema šanse su čisto pješadijske liste s AT topovima i inžinjercima i/ili fortifikacijama.

Kao što rekoh, zgodno i to je to. U 1750 bodova moraš ugurati od svega po malo inače ne možeš ozbiljno igrati. Tenkovi bez zaštite pješadije su ništa i obratno, samo dva at topa čuda rade u obrani, i slaba artiljerija može usporiti protivnika i zasuti ga dimnom zavjesom, aa topovi tjeraju avione i razbijaju pješadiju, ...

Prema tome, ova tenkovska lista je prilično slaba iako imaju odličan at. Što ako igraju protiv germanskih padobranaca koji kao podršku imaju at topove 88mm, kraljevskog tigra ili elefanta (front 15)?

Ovakvi boxovi su odlični za početnike koji sa dvadesetak modela mogu započeti igru. Brzo se oboja, dobro izgleda i ako se netko malo bolje zaigra, skuži da mu treba još puno toga i onda troši lovu na sve ostalo što sam gore nabrojao.

Sve ovo što sam napisao ne znači da možda box neću kupiti :-D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour