Arkadia

Forum Udruge stolno strateskih igara \"Arkadia\"
It is currently Wed Jun 03, 2020 3:00 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 5:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 22, 2005 10:09 am
Posts: 1651
Location: gabon
4. Krug
Nemci
Iz rezerva Mi dolazi beute t 34 i to na flenk gdje sam riješio svu prijetnju.
Mièem ga prema centru stola u nadi da æe pomoæ u rješavanju kakve god prijetnje koja se pojavi. Tigar napreduje prema pozicij pristova zaobilazeæi veliko kameno brdo na sredini stola ali još uvijek ne otkrivajuæi flank jedinicama koji bi mogli doæ iz rezerve. Topovi se ukapaju pokrivajuæi flank a brumabari se kreæu u susret amerskoj pješadiji. Hmgovi pokrivaju brumbare i ubijaju 2 ploèice , a mortari uspjevaju ne pogoditi. Brumabari pucaju po pješadiji i uspjevam je napokon pinat.

Ameri
Avioni ovaj put dolaze i to opet u paru, ali rezerve opet fejlaju ostavljajuæi stanjenu amerièku vojsku na cjedilu.
Pješadija ostaje pinana, a posljednji prist se priprema za bombardiranje.
U pucanju prist ne radi ništa, dok se avioni ovaj puta namjeravaju na pješadiju koja èuva nemaèki kaunter te ih pina ali i ne ozljeðuje.
Moral je nizak ali ameri se ne predaju.

5.Potez

Nemci
Iz rezerve dolaze skautovi i drugi platun pješadije naoružan panzershreckovima.Oboje na ljevi flenk di su topovi. Pješadija se otpina.
Oboje svježe pristiglih platunova kreæu se at the double kako bi došli u poziciju za borbu dok tigar lagano oèekujuæi njemaèke tenkove nastavlja prema ostacima amerièke artiljerije. U šuting fazi hmgovi nastavljaju maltretirati amersku pješadiju zajedno sa mortarima i brumbarima ali poradi gone to grounda i konsilmenta šteta je minimalna- 2 ploèice.Tigar gaða artiljerijsku komandu- i ovaj put bezuspješno. T 34 ubija amerskog obzerver šermana.

Ameri
Avioni ponovno dolaze u istom broju i sa njima cijeli amerièki tenkovski korpus. 4 šermana na topove i tigra, 4 76-ice sa komand tenkom po sredini dajuæi potlaèenoj pješadiji traèak nade, te 3 šermana na flenk sa mojim kaunterom.Rašo sve tjera naprijed osim pješadije koja je i dalje pinana te prista koji nastavlja sa bombardiranjem. sa 76-icama puca u front brumbara i ne radi ništa(2 pogotka i 2 sejva).Pješadija gaða sa pinanom bazukom ali ne uspijeva pogoditi. Prist gaða golemu formaciju pjeešadije te uspijeva èak zapinat topove combat platun i scout platun- i pritom ubija jednu ploèicu iz combat platuna. Avion pokušavaju tuè tigra ali pono ništa kao ni šermani koji ga pokušavaju pogoditi smoke municijom.

6.krug
Nemci
Rezerva više nema, topovi se odpinavaju kao i skautovi meðutim combat platun ostaje kopat nos. Brumbari kreæu naprijed izmeðu kuæe i brda Brumbari uspjevaju dobacit do jedne 76-ice te ju ubijaju. Topovi uspjevaju bejl outat 3 od 4 šermana na ljevom flenku te sa tigrom dižem 4 u zrak. 3 bejloutana šermana padaju motivaciju te se povlaèe sa stola. Amerska pješadija ostaje jednom ploèicom iznad 50% te osataju na stolu.
Brumbari se pripremaju za kažnjavanje od strane 76ica te 2ic šermana koji im se opašno približava na bok.

Ameri
Avioni dolaze u dvoje. Pješadija je i dalje pinana.
Videæi da je ljevi flenk totalno razbijen rašo pokušava spasiti stvari pokreæuæi sve svoj jedinice u susret brumbarim te se 3 šermana juri prema mom kaunteru. 2ic dolazi u bok brumbarima i ja se poènem znojit.Prist stoji. I onda game breaker, rašo sa 2icom u bok i jenom 76-icom u bok ne uspijeva pogditi niti jedno, a preostala dva pogotka u front glatko spasim. Brumbarski zapovjednik glasno se nasmijao kad je vidio da unatoè tome što su okruženi skoro cijelom preostalom amerskom vojskom njegova tenkovska jedinica ostaje neozljeðena. # šermana na desnom flenku ubijaju ploèicu njemaèke pješadije koja drži kaunter. Prist fejla kao i avioni koji ponovno pokušavaju tuè tigra.


Na sredini stola u ovom trenutku se dešava glavni fajt, deseci tenkova izmjenjuju paljbu,amerska pješadija se bori za goli život a nemaèkoj ponestaje municije za hmgove. Tko æe pobjedti a tko umrijeti saznajte u sljedeæem nastavku!

_________________
What was pink now is blue,

What was one now is two.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 09, 2011 7:14 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Sep 22, 2005 10:09 am
Posts: 1651
Location: gabon
7. krug
Nemci
Pješadija na ljevom flenku se odpina.
Kreæem se et the double sa svom pješadijom na ljevom flenku. Tigar dolazi na rašinu stranu stola te gleda u leða 2ic šermanu. Brumbari stoje kao i pješadija koja èuva kaunter.
Tigar ubija 2ica a brumbari uspjevaju samo 1 76-icu. Moratri i hmgovi i dalje rasturaju amersku pješadiju. Pješadija pada ispod pola i brejka te rašo dolazi u poziciju da ako izgubi još jedan platun mora testirat comapny moral.

Ameri
Avijacija ne dolazi te je potrošena.
76-ice se kreæu i ulaze u bok brumbarima kao i company command šerman koji se samoubilaèki zaletava usred brumbar platuna. Vidjevši da mu je jedina šansa da pobjedi rašo tjera preostala 3 šermana at the double prema moje kaunteru. U šutingu command šerman takoðer ne uspijeva pogoditi brumbare meðutim 2 76-ice poluèuju prvi kežulti u brumbar platunu. Prist gaða tigra i ne uspijeva ga pogodit.

8.krug
Nemci
Tigar napreduje prem rašinom kaunteru kao i pješadija sa ljevog flenka. Pješadija koja èuva moj kaunter izlazi iz foxholova te se pripremaju za juriš šermana(panzerfaustovi volim vas).Brumabari stoje.
Tigar fulava recovery vehicle, dok brumbari zbog junaèkog poteza comandera mogu ubiti samo jednu 76-icu što i rade. Dakako command šerman je takoðer eliminiran u procesu. Rašo ovisi o motivaciji 76 da li æe izgubiti partiju jer ako mu oni padnu broj platuna mu je ispod pola, a pošto mu je company commanda uništena samim time i gubi partiju. Rašo junaèki proalzi motivaciju i okreèe se prema mojem kaunteru. Meni je preostalo samo gledat kako æe izvesti tenkovski proboj.

Ameri
Gotovo je, ostalo je još samo jedna solucija a to je da Rašo proba probiti moju defanzivnu liniju sa jurišem svojih tenkova. Primièe se i puca sa mgovima. Ubija mi dve ploèice i infantry mi je taman na jednoj ploèici iznad pola te ne moram testirat motivaciju za brejkanje- pješadija je pinana.Nakon toga slijedi sudbonosni juriš u kojem što smo i ja i on tek tada shvatili slabo pozicionirao 76 te je nasjela na jedan panzerfaust dok su preostalih 3 šermana dobila dva.76 ica i jedan šerman umiru u defensive fireu dok jedan biva bejl outan. U jurišu mi ubija jednu ploèicu ja padam motivaciju za break of ali ne i za to što sam ispod pola timova. Pješadija pobjegne ali još uvijek drži kaunter. Rašo se primièe sa preostalim funkcionalnim šermanom kaunteru i tu igra završava.


Rašo je ispod pola platunova i commnda mu je mrtva= Pobjeda za nemce.

Partija je bila vrlo napeta unatoè tome što je izgledalo da sam ga satrao u 5 krugu. Sve što mi je bilo na tom ljevom flenku u biti je bilo nevažno za dobivanje misije, dok je rašo svoje vojnike opasno približiti mom kaunteru. Na kraju je èak mogao i pobjediti da je malo bolje pozicinirao 76-icu u tom finalnom jurišu. Vrlo dobra i zabavna partija uz dosta uvida u to kako igra i jedinice same funkcioniraju na bojnom polju.

Men of d meè:
Ktigar i 75-ice. Savršeno su radili u paru. Sve što im se pojavilo u dometu bilo je uništeno i pritom je tigar dobio 7 turnova bombardiranja po glavi i prošao neokrznut.

Avijacija fails once again.

PS: Isprika na katastrofalnom pravopisu, a i gramatici. Hvala!

_________________
What was pink now is blue,

What was one now is two.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 10, 2011 3:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Oct 17, 2010 10:06 am
Posts: 84
Svaka čast na uloženome vremenu i energiji. :-)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 12:12 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 03, 2011 11:31 am
Posts: 155
Location: Zagreb
Priča se da su britanci razbijeni u subotu. Može u par riječi što se dešavalo?

hvala


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 1:55 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 25, 2005 7:23 pm
Posts: 4020
Location: Medrengard
Meh, da Dredo èešæe pere vuha nebi preèuo bitan dio dogovora i dofurao bi 1750 a ne 1500 bodova, kaj sam skužio tek u èetvrtom turnu pa mu nisam imao srca reæ do kraja partije. :lol:
Ugl, misija free for all (ajde!), Irci s 4 teške haubice, 8 malih, 2 Wolverinea i 2 x po 4 Shermana po (jedan Firefly u skvodu, naravno) i 2 platoona pješadije.
S moje strane jasno Panzerkompanie po Grey Wolf Codexu: Otto Carius i Kerscher u Tigrovima (580 pts.), 2 komandna PzIV , 4 PzIV, 3 StuG-a, 2 Pak40, 3 Luchsa i Sporadic Stuke.
Ukratko, Dredina artiljerija se baš nije proslavila, ja sam podcijenio Shermane jer sam mislio da se tri StuGa mogu obraèunat s njima (ipak su trebali Tigrovi pripucat) na mom desnom flanku, na lijevom je bila poveæa tenkovska bitka izmeðu dva Wolverina i 4 Shermana protiv 5 PzIV gdje su panceri dobili, tri Luchsa su èekali trenutak i dojurili do teških topova i zbrisali ih, nakon toga još nabili i pješadiju kaj ih je probala èarðat (fejlali su motivatoion test, i dobili žestok defensive fire usput). U sljedeæem turnu su panzeri (II i IV) zbrisali platoon i HQ i Dredo je pao Company moral check.
Jbg., da je imao 250 bodova više (il ja manje) bilo bi zanimljivije...

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 9:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 19, 2006 6:32 pm
Posts: 691
Location: Forge World Jastrebarsko
TIFUSAR wrote:
Jbg., da je imao 250 bodova više (il ja manje) bilo bi zanimljivije...


istina :lol: :lol: :lol:

_________________
http://manufactorumworkshop.blogspot.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 28, 2012 10:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 25, 2005 7:23 pm
Posts: 4020
Location: Medrengard
Fajt na 2k bodova, Rašo treba napisat betlriport jer se meni neda.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

_________________
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 11:15 am 
Offline

Joined: Mon Oct 03, 2011 11:31 am
Posts: 155
Location: Zagreb
Bar napišite tko je pobijedio, ako se još sjećate.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 5:59 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 25, 2005 7:23 pm
Posts: 4020
Location: Medrengard
TomZG wrote:
Bar napišite tko je pobijedio, ako se još sjeæate.


Pa znaš da Rašo nije.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group