Arkadia

Forum Udruge stolno strateskih igara \"Arkadia\"
It is currently Tue Jul 14, 2020 11:02 am

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 03, 2012 4:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 12, 2005 7:21 pm
Posts: 3229
Location: Dark side of zagreb
Ne pjeni se.
Govorim ti što je, nije da te hraèkam jer sam eto nadrkan danas, neg ti hoæu pomoæi, jer i kritika je nekad udarac nogom u dupe za korak naprijed.
I sam gore u postu napišeš da nisi siguran kak æe toèno diorama izgledati.
Al uletavaš u ovak nekaj komplicirano dok s druge strane pizdiš na gusjenice iz dva dijela kod PSC-a....kaj fakat misliš da je diorama nekaj jednostavnije od gornje i donje polovine gusjenice?
Imaš stranicu cool mini or not, odi tamo i u search napiši diorama...ili još bolje napiši u google diorama ww2 ili wh40k. pogledaj si te diorame. to ti je dobar start
Jel znaš kaj uopæe je diorama? ne samo postavljene makete nego ti cijeli prizor prièa neku prièu. nešto kao 3d slikica. tvoje mi više slièi na ploèu za igranje rizika.
oprosti al kak sam prilièno upuæen što su diorame i koliko je posla samo s jednim malim prikazom, razumljivo je da sam skeptièan prema ovom projektu.
zato ti kažem oladi bre malo i prvo napravi jednu mali FoW dioramicu na recimo 20x20cm, recimo da se upustiš u fino detaljiziranje i izradu prvo stabala da fino izgledaju pa onda tek i kuæa, zidova itd. jer pedantnost i detaljnost su odlike diorame.
Pa kad fino ispizdiš jer sužio što si sve sfušao, onda si tek spreman da napraviš još jednu iste velièine samo kak spada.
Tek se onda možeš baciti u projektiranje neèeg veæeg.
Jebote pa ekipa zna po mjesec dana samo crtati dvije figure a dobiju kak im paše pokret i situacija. iako je tebi puno jednostavnije jer je ovo 15mm mjerilo pa detalji i customiziranje su dosta ogranièeni.

u protivnom ti samo slažeš custom dimension gaming board. koji æe nepotrebno biti zakrèen modelima.

evo zamisli si situaciju kak si je ti prezentirao. èisto hipotetski i tu ti naruèitelj ispada šupak al eto što si napisao si napisao.
lik ti da 100 eura da napraviš kak se partizani i èetnici tuku u jednom dijelu grada i lik te traži povjesnu autentiènost figura, znaèi partizanske uniforme i opanci, kapice i oružje, ter oprema, dok èedomiri imaju šubare ter svoj odoru, te ti èak dade 5 eura da napraviš dražu mihajloviæa i druga tita s tenkiæima i topiæima koje su tad radili i oèekuje da o neèem slièi(nemaš u tom mjerilu ni jedne ni druge ni treæe)
eto sad vidiš jer ovo 100% nisi planirao napraviti iako si rekao da èeš pokriti cijelu europu.

znaèi kao što ti rekoh prije, fino si to detaljno isplaniraj. pa onda detaljno odredi parametre što æe ti sve sadržavati ploèa i kada to odluèiš, koliko æeš moæi odstupati od toga.

mali tweakovi u cijeloj diorami æe ti odluèiti da li æeš imati fijasko ili uspjeh, tj dal bu ti ekipa srala i tražila pare natrag ili te tapšala po ramenu i dala ti pare za novi projekt.
tak da tko ti misli sudjelovati, èe se brzo povuæi kad vidi da ti nemaš konkretan plan tj. da ga nisi izložio. Ovo što si napisao je sve preopæenito niti æeš moæi raditi na tak velikim ploèama ka si si zamislio. pa jebeno igranje na 6x4' zna biti sjebano ak je nekaj na centru stola a daj si zamisli farbanje i slaganje neèega na toj ploèi.

a sad da ti odgovorim na tvoj post prije.
ne plaèem zbog jednog eura jer ne mislim i ne mogu sudjelovati. niti imam vremena niti volje. nisam još ni svoje ofarbao niti si ti svoje koliko znam.

a da ti dam 1 euro za vojnika da ga ti pomaljaš? pa to je ko da dam raši 50 eura(ili koliko je veæ danas cijena) i pomalja mi moje kaosovce. jebote onda nit si modelar nit maketar ko da si kupio šah ili èovjeèe ne ljuti se, sve gotovo samo igraj boli te za ostalo.

I da ti zakljuèim post pa se ti nakog toga ljuti(uvalim ti kruti) ili ne <admin>al brisanja ovog svega NEÆE biti niti æe se u daljnem postanju tolerirati nadrkanost i bezrazložno pljuvanje. ako nešto argumntirate oèekujte da æete moæi dobiti i protuargument. odreðena doza zajebancije i podjebavanja je vrlo dobrodošla kao što se i inaèe podjebavamo i zajebavamo ali ak neko poène sjebavati situaciju biæe sankcioniran, jer naime neæu vas banati jer naš precjednik ima velkog i opakog sina koji èeka live target practice ali inaèe je divan i dobar, ponešto i zgodan deèko<admin>
još jednom ti kažem da si vrlo razmisliš što i kako i onda nam fino to prezentiraš na malo opširniji naèin s malo više detalja pa æe se možda neko i pridružiti u tom pothvatu bilo tu bilo vani.

eto ti pa mi reci di sam fulao u pravopisu :P

edit: sad sam tek vidio kaj sam sve natipkao, jebote slijedeæi korak mi je natipkati svu verziju rat i mira....

_________________
"Sometimes, when I'm alone, I like to cover myself in Vaseline and pretend I'm a slug."
-Internet Cancer

Jedem sve Diznijeve junake...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 03, 2012 8:59 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 03, 2011 11:31 am
Posts: 155
Location: Zagreb
Ne znam čime sam isprovocirao ovoliku količinu sranja i oprosti, ali iz svega ovoga trenutno ne mogu prepoznati tvoju pomoć. Nakon tvog pljuvanja po crkvi (nije da me nešto pogodilo, ali je već dosadno) i zaključka da je bolje potrošiti novce na pivo nego pokušati nekome bar simbolično pomoći, napisao sam da slobodno možeš obrisati post.

Ne znam zašto i dalje misliš da ćeš sa tim simboličnim iznosom meni platiti figuru i bojanje. Ne tražim nikoga novce, napisao sam kako netko ako želi može sudjelovati u izradi "diorame" i što time dobiva. Priznajem da sam početnik u ovome mada sam prvu dioramu složio prije 30+ godina. Prije tri mjeseca sam napravio i stranicu (prvu u životu) pa je nakon nekog vremena sve sjelo na svoje mjesto. Pokreni ti nešto pa ćeš vidjeti na koliko ljudi možeš računati.

Po čemu si zaključio da sam nadrkan i da bezlazložno pljujem po drugima ili si mislio na sebe? Kritike prihvaćam, međutim ovo nije kritika nego vrijeđanje. Kao admin bi trebao znati razliku između toga.

Ako si skeptičan u vezi ovoga, dobro. Možda će netko pomoći. Bilo to ispravno ili ne projekt ću zvati dioramom. Nisam nigdje napisao da ću vjerno preslikati neku bitku nego da ću 4 ratišta spojiti u jednu dioramu. Da li je to realna diorama? Nije.

Ne želim da sada ovo pređe u prepucavanje, ali morao sam ti odgovoriti. Za mene je ova tema zaključana jer ljude ne zanima naše prepucavanje. Pošalji mail ili pm i odgovorit ću ti, ovdje više neću.

Ukoliko sam nekoga uvrijedio, ispričavam se. Ako sam tebe admina uvrijedio, makni me sa foruma i dobro. Ako želiš pričati o ovome, javi se i otići ćemo na pivo.


Likvor wrote:
Ne pjeni se.
Govorim ti što je, nije da te hračkam jer sam eto nadrkan danas, neg ti hoću pomoći, jer i kritika je nekad udarac nogom u dupe za korak naprijed.
I sam gore u postu napišeš da nisi siguran kak će točno diorama izgledati.
Al uletavaš u ovak nekaj komplicirano dok s druge strane pizdiš na gusjenice iz dva dijela kod PSC-a....kaj fakat misliš da je diorama nekaj jednostavnije od gornje i donje polovine gusjenice?
Imaš stranicu cool mini or not, odi tamo i u search napiši diorama...ili još bolje napiši u google diorama ww2 ili wh40k. pogledaj si te diorame. to ti je dobar start
Jel znaš kaj uopće je diorama? ne samo postavljene makete nego ti cijeli prizor priča neku priču. nešto kao 3d slikica. tvoje mi više sliči na ploču za igranje rizika.
oprosti al kak sam prilično upućen što su diorame i koliko je posla samo s jednim malim prikazom, razumljivo je da sam skeptičan prema ovom projektu.
zato ti kažem oladi bre malo i prvo napravi jednu mali FoW dioramicu na recimo 20x20cm, recimo da se upustiš u fino detaljiziranje i izradu prvo stabala da fino izgledaju pa onda tek i kuća, zidova itd. jer pedantnost i detaljnost su odlike diorame.
Pa kad fino ispizdiš jer sužio što si sve sfušao, onda si tek spreman da napraviš još jednu iste veličine samo kak spada.
Tek se onda možeš baciti u projektiranje nečeg većeg.
Jebote pa ekipa zna po mjesec dana samo crtati dvije figure a dobiju kak im paše pokret i situacija. iako je tebi puno jednostavnije jer je ovo 15mm mjerilo pa detalji i customiziranje su dosta ograničeni.

u protivnom ti samo slažeš custom dimension gaming board. koji će nepotrebno biti zakrčen modelima.

evo zamisli si situaciju kak si je ti prezentirao. čisto hipotetski i tu ti naručitelj ispada šupak al eto što si napisao si napisao.
lik ti da 100 eura da napraviš kak se partizani i četnici tuku u jednom dijelu grada i lik te traži povjesnu autentičnost figura, znači partizanske uniforme i opanci, kapice i oružje, ter oprema, dok čedomiri imaju šubare ter svoj odoru, te ti čak dade 5 eura da napraviš dražu mihajlovića i druga tita s tenkićima i topićima koje su tad radili i očekuje da o nečem sliči(nemaš u tom mjerilu ni jedne ni druge ni treće)
eto sad vidiš jer ovo 100% nisi planirao napraviti iako si rekao da češ pokriti cijelu europu.

znači kao što ti rekoh prije, fino si to detaljno isplaniraj. pa onda detaljno odredi parametre što će ti sve sadržavati ploča i kada to odlučiš, koliko ćeš moći odstupati od toga.

mali tweakovi u cijeloj diorami će ti odlučiti da li ćeš imati fijasko ili uspjeh, tj dal bu ti ekipa srala i tražila pare natrag ili te tapšala po ramenu i dala ti pare za novi projekt.
tak da tko ti misli sudjelovati, če se brzo povući kad vidi da ti nemaš konkretan plan tj. da ga nisi izložio. Ovo što si napisao je sve preopćenito niti ćeš moći raditi na tak velikim pločama ka si si zamislio. pa jebeno igranje na 6x4' zna biti sjebano ak je nekaj na centru stola a daj si zamisli farbanje i slaganje nečega na toj ploči.

a sad da ti odgovorim na tvoj post prije.
ne plačem zbog jednog eura jer ne mislim i ne mogu sudjelovati. niti imam vremena niti volje. nisam još ni svoje ofarbao niti si ti svoje koliko znam.

a da ti dam 1 euro za vojnika da ga ti pomaljaš? pa to je ko da dam raši 50 eura(ili koliko je već danas cijena) i pomalja mi moje kaosovce. jebote onda nit si modelar nit maketar ko da si kupio šah ili čovječe ne ljuti se, sve gotovo samo igraj boli te za ostalo.

I da ti zaključim post pa se ti nakog toga ljuti(uvalim ti kruti) ili ne <admin>al brisanja ovog svega NEĆE biti niti će se u daljnem postanju tolerirati nadrkanost i bezrazložno pljuvanje. ako nešto argumntirate očekujte da ćete moći dobiti i protuargument. određena doza zajebancije i podjebavanja je vrlo dobrodošla kao što se i inače podjebavamo i zajebavamo ali ak neko počne sjebavati situaciju biće sankcioniran, jer naime neću vas banati jer naš precjednik ima velkog i opakog sina koji čeka live target practice ali inače je divan i dobar, ponešto i zgodan dečko<admin>
još jednom ti kažem da si vrlo razmisliš što i kako i onda nam fino to prezentiraš na malo opširniji način s malo više detalja pa će se možda neko i pridružiti u tom pothvatu bilo tu bilo vani.

eto ti pa mi reci di sam fulao u pravopisu :P

edit: sad sam tek vidio kaj sam sve natipkao, jebote slijedeći korak mi je natipkati svu verziju rat i mira....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 03, 2012 9:17 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Mar 26, 2005 7:16 pm
Posts: 701
od muhe radite slona...

pare koje bi potrošio na dioramu,potrošite na cugu,vjerujem da ce u tom slučaju i likvor dat donacije,a bome i ja za sudjelovanje u zajedničkom ispijanju i svi sretni i zadovoljni,te ovisno o kapacitetima i pijani prije ili kasnije :cool:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 04, 2012 8:06 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Oct 12, 2005 7:21 pm
Posts: 3229
Location: Dark side of zagreb
a drito to.
tom radi kaj hoæeš, proèitaj tekst pažljivije pa æeš vidjeti da si malo fulao smjer mog teksta.

_________________
"Sometimes, when I'm alone, I like to cover myself in Vaseline and pretend I'm a slug."
-Internet Cancer

Jedem sve Diznijeve junake...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group