FAQ Login
Pretražnik Profil
Članstvo Quizzes
Privatne poruke
Registracija
omajfakinggad!!!
1, 2, 3  Sljedeća
Započni novu temu   Odgovori na temu
Arkadia » Warhammer 40k » omajfakinggad!!!
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Krunkova

Post Postano: ned kol 20, 2006 9:14 am    Naslov: omajfakinggad!!!
Citiraj i odgovori

Igro ja jucer protiv 6 carnifexa.Nešto pre-strašno.Da se razumijemo Krulik-ovo nije kritika tebi,nego činjenici da je GW pao tako nisto da se 6 carnifexa uopće smije uzet..
Za neupoznate to je 1500 bodova:
Hajv tajrante koji puca 12 puta po rundi re-rolla to hit i tu vund
Hajv tajrant koji tuče
6 carnifexa sa po 4 do 5 woundova tafnessa 6 do 7
gauntovi
đinstileri
zoantrop
Isuse dargi boze,da ja imam 10 hevi vepona(od kojih su većina i prezivjeli začudo) Str 8 Ap2 i da to nije ni približno dosta da se to pobije.Onak ta armija je još jedna od tih no brejner ideja.9 obliteratora su gadni-al da su gadniji nema šanse.Ovo govno pun kurac puca,ima podosta napada u klous kombatu i firless je,i nemreš mu prodavat nikakve điđice.To ide,protivnik rolla kockice i nabije te.
Da se razumijemo,ja sam odigro jako dobro,imo sam i sreće i bio je dro :? ...istina,ja sam uzeo flafi armi listu- ko gevin torp-malo ovog,malo onog.
No,to izgleda protiv ovakvih varijanti neće ići.Samo Sabol strategija-
Trupe 60 de.warriora sa dark lencovima,2-3 ravagera sa dark lencovima i pokoji elite choice.Nema druge...
Taj tiranid armija ima 8 monstruz kirčra koji ukupno imaju 24 wunda.I nema druge nego to pošusat odmah i SAD!!

We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now)
 [Vrh] »
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Dark Cross

Post Postano: ned kol 20, 2006 10:19 am    Naslov: Re: omajfakinggad!!!
Citiraj i odgovori

Kao sto ti rekoh jucer ubojice, em pucaju pun kufer em ih i u close-combatu mos gledati..... Laughing
tak da je to strava i uzas......
ps. bolja kombinacija od samo nabrijanih tiranida za close jel od prvog turna te pritiscu, a kod close tiranida bar si imao 2, max 3 turna za pucati i truditi se pobiti sto vise......

Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Hrc

Post Postano: ned kol 20, 2006 11:06 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Ta vojska je živi užas...

Post Postano: ned kol 20, 2006 1:02 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Hrc je napisao/la:
Ta vojska je živi užas...

ma ne, bas je supac Mr. Green

Hrc

Post Postano: ned kol 20, 2006 1:32 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

A kaj se ti javljš...
Lako tebi sjedit i gledat dok tiranidi obavljaju sav posao... Laughing

Post Postano: ned kol 20, 2006 2:05 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

kolko god sam njub u wh40k...mogu reć, da taj oblik liste je (od izlaska FAQua) ostala jedina opcija "kompetitivne liste" (uz genestealer swarm) tiranida--- inace, općepoznata kao "god-zilla list"
jer, pošto nam sad svi mid-weight creature UMIRU od jednog shota lascannona(i sličnih gadosti), a nema smisla fieldati ni zoantrope, a ni shooty ili leaping wariore...još su kolko tolko viabilni flying wariori
prema tome, GW je glavni krivac za to sranje...
a i to je ČISTI marketinški potez, u cilju da se proda što više plastic carnifexa, al dam se kladit da će i to u 12 mj znerfat...
i pravit se ludi Evil or Very Mad
u stilu:
Arrow Arrow Hey Kids Exclamation Exclamation
Are You Upset that GW Fired a nerf cannon at your army?
Have a Warrior Army but now can't use it?
Phone 0800-OMFG-MY-ARMY-GOT-NERFED
Our expert advisors will be on hand to talk you through the scary business of:

-Making New Tactcs, Ones that don't depend on Synapse!
- Remodelling your Warriors! Hey, just stick them on each others shoulders and you have another Tyrant!
- And Making a Godzilla List: SPEND ALL UR MONEE ON DA NEEEEWWWW PLASTIK CARNIFEX THAT COMES IN PARTZ!!!!!!!!!
 [Vrh] »
Krunkova

Post Postano: ned kol 20, 2006 4:50 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Pa dobro da se ništa drugo kompetitivno neda složit ne vjerujem.
Plus,dovraga i sve nije bed da je ta lista jaka- al je bed ne koji je to način- ne moraš uopće radit neke kerefeke osim tu i tamo pazit na LOS(fala bogu-to svi moraju radit u biti- druga stvar kaj smurfovi to briju da im nije bitno).
Ideš,pucaš,pucaš i onda asoltaš šta ostane. 80% popularnih cc skvodova toj list ne mogu skoro pa ništa- ajde za dark eldare se to ne može reći no oni jesu vojska koja kad sve uzmeš u obzir(movement,spec. pravila itd) ima najjače close assault unite- tak da kad te oni nabiju izbliza to i nije neko čudo.
A tyranid warriori su po starom kodexu bili čist ok- čak veli dario da su bili i bolji(on mi je jedina prava smjernica što se tyranida tiče) nego sad,a isto su ginuli od S8+ oružja.
Jedino rješenje za efektno igrat 40k sa relativno malo novaca je ne dat da te navuku(to kaže čovjek sa armijom od 4000 bodova) da kupiš squadove koji su trenutno jebeni.
No ,budimo iskreni imam sve squadove jer ih želim sve imat jer svi nešto radi u pravom trenutku na pravom mjestu u pravoj misiji.

Ne sviđa mi se ta crno bijela slika razvoja novih codexa.Nešto je ili super dobro ili ne valja ni pod razno.Prije su postojali bolji i lošiji squadovi ali svaki imao svoju svrhu i razlog-pa makar u potpuno posebnim situacijama.
Danas to nije slučaj,jer pravila tako diktiraju.
U prošloj ediciji je imalo nekog smisla squadu kupit rajno...ili transport kao takav. Na tebi je bilo kakav ćeš squad imat,šta će radit itd- ali nisu svi izginuli odmah i sad kad je transport odletio u zrak.(što je protiv svake logike)
But then again svi tenkovi su daleko prespori -i nije mi jasno zašto se svi miču jednako brzo.Transport bi trebao bit brz(brži)- koja je poanta inače?
U međuvremenu svi kupite po 6 carnifexa pa ćemo se svi igrat s njima.
Oko božića ćemo svi skupljat eldare....

We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
 [Vrh] »
mkrulik@inet.hr

Post Postano: ned kol 20, 2006 6:12 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Kruno prijatelju to ti je tak, igrao si sa vojskom koja isto tak i nije nešto baš slabija,a da se moraš jako truditi? Postoji racimo i ova kombinacija recimo sa 3 ravager i deset reidera sa vještricama nemaš kaj previše misliti-ak dođeš u kombat si pobjedio,9 obliteratora hmph,70 marinaca hmph,ak je jaka je jaka i to je to nema baš tu previše taktike.

A tko voli nek izvoli!A tko ne ne!

What was one now is two.
 [Vrh] »
Rasho

Post Postano: ned kol 20, 2006 8:51 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Previse slova za moj ukus!
Degman

Post Postano: ned kol 20, 2006 9:05 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Pa sad bar imaš vremena. :wink:
 [Vrh] »
Krunkova

Post Postano: pon kol 21, 2006 8:57 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Kruliče, napisao sam da to sve skupa nije adresirano tebi.

Ovako,moja vojska nema kopirane squadove koji valjaju.Znači- nešto je meni super pa ću uzet toga 5.
Wyčice su mrak squad,no ako nemaš portal a nešto ti pogodi rajder koji je letio 12" (a vičice su unutra) -bilo što---strenghta 4 ili više.Ako ti napravi glensing hit,50% je šansa da ti se transport srušio i svi koji iz njega padnu dobivaju vund na 4+ sa re-rollom i imaju sejv 6+....i pinned su. Znači definitivno su ispod pola squada-nisu stigli do cc i neće napravit ništa.
Kad to sagledamo uz činjenicu da je takav squad nekih 220 bodova(kad sve staviš što im realno treba),a može umrijet sve skupa od jednog H.boltera(koji je evo na lend spideru-s kojim nije bed složit lajn of sajt),dolazimo do zaključka da je to moćan cc squad ali ak neko zapuca nema njih više ni pod razno.
Isto ti vrijedi kad npr zabiješ jedan squad u cc,pa ostaneš na livadi- nema ih odjednom.
I samo mi reci kolko rajdera sa wychevima možeš stavit u 1500 bodva ako uzmeš 3 ravagera.
Ovako: tri ravagera su 315 bodova čelavi.
Squad vičeva njih 10+transport je nekih 220 bodova....
Na HQ moraš pljunut stotku.
HQ plus ravageri su 450(od oka)
Ostane ti 5 rajdera sa vičicama.

E sad genije di ćeš postavit 8 vozila van lajn of sajta????
Pogotovo uz to što se sad svi infiltriraju u svim misijama- prije nego što je bitka počela nemaš pol vojska. Računamo da ne dobijem prvi krug.

Dark Eldare treba znat igrat.

Ovo što se može složit s tiranidima na moraš ništa znat i kombinirat.
Nabrikani Carnifex dođe 220 bodova.Može pucat,nemreš ga samo tak nabit šutingom,nemreš ga samo tak nabit u cc.A i klejma kvorter/obđektiv/scoring unit je .Možeš se slobodno šetat livadom pod uvjetom da protivnik nema 20 laskenona-neznam tko to opće može imat.(valjda IG)

Još nešto....

6 carnifexa i 2 hajv tajranta se računaju kao 80 modela u cc za autnambering. 80 modela... Laughing Laughing

60 marinaca je ok.Imaju masu,ali ginu i od boltera- kad ih staviš na stol ipak trebaš pazit kad češ ić napred,kad ćeš stajat itd.
Mislim igro sam protiv 60 chaos taktikalaca i HQ na jedno turniru i našpićio sam lika ružno jer ne zna igrat.A treba znat-bar nešto.Plus to je lista koja nema previše opcija.Nije s njom baš lako nabit npr armoured kompani. Ili eldare kaj imaju dosta aspect warriora.

ajmo se počet igrat normalno.
Za svaki Hq bar 10 trupera. Bar nekih 400 bodova u trupama.
Ne 3 HS i 3 Elite choisa nego po dva.

Ili ovaj predlog:
Ajmo igrat na 2500 soma bodova- jedan FOC 8)

[Vrh] »
TIFUSAR

Post Postano: pon kol 21, 2006 9:01 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Kme-kme itd....

Post Postano: pon kol 21, 2006 9:08 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Kaj kme kme.Pokušavam obrazložit svoje stajalište.Ne brijem da je neš u kiti jer sam izgubio- bio je dro Exclamation Laughing Laughing Laughing

Evo sad usporedbe.
Carnifex košta 115 bodova ili manje kad je elite choice.
Obliterator košta 70.
Pukneš laskenon i obliterator ak fejla svoj velebni 5+-nema ga
Carnifexu ostanu 3 wunda.
U cc ja carnifex kudikamo veće zlo.
Obliterator puca bolje.

[Vrh] »
TIFUSAR

Post Postano: pon kol 21, 2006 9:18 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

KMEEEEE!!!!

Post Postano: pon kol 21, 2006 9:20 am    Naslov:
Citiraj i odgovori

Krunkova je napisao/la:
Kruliče, napisao sam da to sve skupa nije adresirano tebi.

Ovako,moja vojska nema kopirane squadove koji valjaju.Znači- nešto je meni super pa ću uzet toga 5.
Wyčice su mrak squad,no ako nemaš portal a nešto ti pogodi rajder koji je letio 12" (a vičice su unutra) -bilo što---strenghta 4 ili više.Ako ti napravi glensing hit,50% je šansa da ti se transport srušio i svi koji iz njega padnu dobivaju vund na 4+ sa re-rollom i imaju sejv 6+....i pinned su. Znači definitivno su ispod pola squada-nisu stigli do cc i neće napravit ništa.
Kad to sagledamo uz činjenicu da je takav squad nekih 220 bodova(kad sve staviš što im realno treba),a može umrijet sve skupa od jednog H.boltera(koji je evo na lend spideru-s kojim nije bed složit lajn of sajt),dolazimo do zaključka da je to moćan cc squad ali ak neko zapuca nema njih više ni pod razno.
Isto ti vrijedi kad npr zabiješ jedan squad u cc,pa ostaneš na livadi- nema ih odjednom.
I samo mi reci kolko rajdera sa wychevima možeš stavit u 1500 bodva ako uzmeš 3 ravagera.
Ovako: tri ravagera su 315 bodova čelavi.
Squad vičeva njih 10+transport je nekih 220 bodova....
Na HQ moraš pljunut stotku.
HQ plus ravageri su 450(od oka)
Ostane ti 5 rajdera sa vičicama.

E sad genije di ćeš postavit 8 vozila van lajn of sajta????
Pogotovo uz to što se sad svi infiltriraju u svim misijama- prije nego što je bitka počela nemaš pol vojska. Računamo da ne dobijem prvi krug.

Dark Eldare treba znat igrat.

Ovo što se može složit s tiranidima na moraš ništa znat i kombinirat.
Nabrikani Carnifex dođe 220 bodova.Može pucat,nemreš ga samo tak nabit šutingom,nemreš ga samo tak nabit u cc.A i klejma kvorter/obđektiv/scoring unit je .Možeš se slobodno šetat livadom pod uvjetom da protivnik nema 20 laskenona-neznam tko to opće može imat.(valjda IG)

Još nešto....

6 carnifexa i 2 hajv tajranta se računaju kao 80 modela u cc za autnambering. 80 modela... Laughing Laughing

60 marinaca je ok.Imaju masu,ali ginu i od boltera- kad ih staviš na stol ipak trebaš pazit kad češ ić napred,kad ćeš stajat itd.
Mislim igro sam protiv 60 chaos taktikalaca i HQ na jedno turniru i našpićio sam lika ružno jer ne zna igrat.A treba znat-bar nešto.Plus to je lista koja nema previše opcija.Nije s njom baš lako nabit npr armoured kompani. Ili eldare kaj imaju dosta aspect warriora.

ajmo se počet igrat normalno.
Za svaki Hq bar 10 trupera. Bar nekih 400 bodova u trupama.
Ne 3 HS i 3 Elite choisa nego po dva.

Ili ovaj predlog:
Ajmo igrat na 2500 soma bodova- jedan FOC 8)

Kak ti se da tolko pisat?

Arkadia » Warhammer 40k » omajfakinggad!!!
Započni novu temu   Odgovori na temu Vremenska zona: GMT + 01:00.
1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003