| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: pon tra 23, 2007 9:35 pm Naslov: Chaos |
|
|
S warseera:
This is a collection of Chaos Marine rumours, these are rumours NOT facts, if you want facts wait for the codex.
I’ll be adding to it as more information becomes available and is not a complete list of codex contents.
HQ
Daemon Prince (can be winged but no daemonic speed) cannot be instakilled.
Chaos Lord (highly impressive new multipart plastic kit to be released)
Chaos Sorcerer (force weapon as standard).
N.B. No restricted units i.e. the Ancient enemies rule is gone.
These are all individual entries.
Elites
Possessed Chaos Space Marines (New models on the way which are a vast improvement on the more recent ones)
Dreadnoughts (still frenzy)
Veterans (only unit that can infiltrate)
Terminators – Can be marked (new plastic kit, reasonably impressive but not that different from Imperial versions), points brought into line with Imperial Terminators.
Troops – All troops come with bolter, bolt pistol CC weapon and grenades as standard.
Chaos Marines – Can be marked
Cult Marines
Khorne Bezerkers (lose their Khornate Chain axes).
Plague Marines (lose their plague weapons but keep blight grenades)
Noise Marines (retain their options for sonic weaponary but may be more restricted, Doom caster is AP3).
Thousand Sons (Power armour save / 4+ Invul save) and bolters with inferno bolts (AP3)
Fast Attack
Raptors – Can be marked (new champion model on the way) no 0-1 restriction.
Bikes – Can be marked
Heavy Support
Obliterators – Can be marked, S and T reduced to 4, no 0-1 restriction.
Defiler – Loses indirect fire option but can be given a CC upgrade.
Vindicator (New plastic model for release).
Havocs
Predators
Misc Rumours
Codex follows the DA/Eldar format.
No books of Chaos in the codex.
Daemons (greater/lesser) are have generic stat lines (will be expanded upon in a Daemon/LatD codex).
New unit – Chaos Spawn (1-3 cannot be split)
No basilisk option in the codex.
Wargear highly restricted – Daemonic gifts are gone, options are all given in unit entries.
Daemon weapons standardised – power weapon 1D6 attacks (if you roll a one you take a wound), can be upgraded with power specific options i.e. Khorne gives 2D6 attacks.
Any unit can be marked to the Chaos gods in the form of a Icon, marks are as follows – Khorne (+1A), Nurgle (+1T), Slaanesh (+1I), Tzeentch (+1 to invul save (max 2+) if already present or gives a basic 5+ invul save).
Recut CSM sprue.
Special characters – All survive and now include Huron Blackheart (model due for release) Ahriman has all chaos psychic powers and a force weapon as standard.
sve mi se čini da skraćuju nekak izbor svima. nema wargeara, ali dobije se druge simpatične opcije ali nekako mi se čini da će ih previše de-kaotizirati. živi bili pa vidili. _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Tomo

|
Postano: pon tra 23, 2007 10:18 pm Naslov: |
|
|
| Hm,neznam,nekako mi se nesviđaju baš te promjene. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: pon tra 23, 2007 10:54 pm Naslov: |
|
|
Ma bit će kult-vojski!
U svakom slučaju, ja igram s T5 Death Guardom, sviđalo se to nekom u Engleskoj ili ne!  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: uto tra 24, 2007 8:22 am Naslov: |
|
|
Ne svidja mi se varijanta sa wargearom.Volim imat opcije.
U drugu ruku nece vise bit ubermunchkin charactera. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: uto tra 24, 2007 8:57 am Naslov: |
|
|
Ovak definitivno smanjuju mogućnosti kombiniranja, a samim time i inovativnost igrača.
Oke, znam da se tako olakšava playtesting pa mogu još brže izbacivat nove codexe al mislim stvarno...
Totalno ne-chaosovski |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: uto tra 24, 2007 9:07 am Naslov: |
|
|
ma gamad smrdljiva ovo je pushiona!!!!
ps. sta je sa lend rajderom - u cemu cu voziti Abadona?  _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Malleus Malleficarum

|
Postano: uto tra 24, 2007 10:10 am Naslov: |
|
|
Vidi se da režu jako stvari, kako su srezali DA tako će i kaos. Jedino su pojačali Thousand sons-e no njih nitko nije niti želio igrati (tko ne bi htio imati troop choice koji ima invulnerable save - sam pitanje je koliko će to sve koštati bodova).
Više manje su rekli ljudima kaj da uzmu a kaj ne. Ipak su trebali ostaviti daemon giftove barem za chaos lorda i daemon princa. OK je ak ih uzmu aspiring championima, ali im ovo i nije neki naročit potez. Upravo je taj aspekt stvaranja svojeg DP-a ili CL-a bio zabavan i radio najveći dio razlika. No očito su marinci puno kmečali da su ih kaosovci nabijali svako malo likovima koji trče kao sumanuti i stižu svugdje pa su im odlučili pomoći u smislu najboljih poteza hrvatske birokracije . _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: uto tra 24, 2007 11:19 am Naslov: |
|
|
Šit!
meni je jedna od najdražih stvari bila smišljanje D. giftsa za asp. champione. Hoću im stavit malo toga pa da imam bodove i za druge kerefeke, il ću ih sve tolko nabrijat da će bez problema jest protivničke charactere ili čak cijele squadove za doručak
A ako toga više ne bude...  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Che
|
Postano: uto tra 24, 2007 11:27 am Naslov: Re: Chaos |
|
|
| likvor je napisao/la: |
| Troops – All troops come with bolter, bolt pistol CC weapon and grenades as standard. |
i eto nam novih dark enđela...5 komada 105pts,super,imaju oni sve,da,ali...Hoćeš 5 ili 10 da možeš nositi las?Ova igra igra je podebilila.Meni se po ovim novim codexima ne igra. _________________ Cortez: "I haven't lost an arm, brother. It's right over there." |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: uto tra 24, 2007 11:27 am Naslov: |
|
|
pokusavaju napraviti inacicu imperijalnih marinaca samo bez onih dobrih stvari koje imaju marinaci, a dobre stvari koje je imao kaos ce gotovo sve maknuti....
jos mi nije jasno kaj dredi nisu maknuli glupi frenzi, ali su zato laganini maknuli neke dobre stvari??!!!.....i na kraju bas me interesira kako ce to popratiti sa pts-ima..... _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: uto tra 24, 2007 11:55 am Naslov: |
|
|
Kme, kme kme.
Dajte procitajte kodex pa ondak kmecite. Jel pise negdi da su truope 5 il 10?
Ne. I btw mozda dodju daemonic giftovi u LatD/nesto kodexu. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Che
|
Postano: uto tra 24, 2007 1:08 pm Naslov: |
|
|
ne kmečim ja,ja im sesmijem u facu,jer će sad dobit to sranje kao i DA.Mislim,ako su već equipani sa svime(bolter/BP-CCW,granate)... _________________ Cortez: "I haven't lost an arm, brother. It's right over there." |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Malleus Malleficarum

|
Postano: uto tra 24, 2007 5:51 pm Naslov: |
|
|
Pričekajmo da sve lijepo izađe van, nadopuni se Daemon/LatD kodeksom i books of Chaos kodeksima prije nego li počnu svi kmečati. Tako je bilo očito da će morati ubiti dio snage CSM vojski, ali meni se neke stvari jako sviđaju koje vidim - Tzentch i Slaanesh nisu puno izgubili u trupama (naprotiv poboljšane su - +1 invulnerable save odn +1 I uz Icon su vrlo zanimljive opcije). Kmečati će oni koji su nabrijavali demon prinčeve i šampione na račun ostatka vojske.
Sada će i meni draga opcija postati igriva - tisuće mu sinova će biti opasni za ostale marince i vrlo, vrlo igrivi  _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: uto tra 24, 2007 6:40 pm Naslov: |
|
|
A KAJ JE S ORKOVIMA J**O IH KAOS!? _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Che
|
Postano: uto tra 24, 2007 7:28 pm Naslov: |
|
|
a vidi šupka što bi odgodio izlazak novog codexa...  _________________ Cortez: "I haven't lost an arm, brother. It's right over there." |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|