| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
TIFUSAR

|
Postano: ned svi 27, 2007 5:16 pm Naslov: Twin-linked i gets hot |
|
|
Ovak: naš CSM Obliterator imenom Brother Ukurcius odnekud(nećemo reć otkud, jel ) izvuče svoj tvin-linkani PlasmaGun i zapuca po mrskom mu i iskonskom neprijatelju...e, pošto je, sveudilj pucajuć, zarolao JEDAN (1) na "To Hit" roll-u on reče: "Hvala Bogovima Chaosa što mogu izvuć čak i tvin linkanu Plazmu iz .....", te zatim re-rolla kockicu bez bacanja Armour Save-a , dobi 3+ i ubije glupog žutog marinca...
Pitanje: dal je dobro postupio - naime, ako na tvin-linkanom "Get Hot" oružju dobiš "1", Re-rollaš i pogodiš, dal svejedno moraš bacat Armour Save ak si prvi put fulao?!
Dio odgovora je na str. 30 Rulebooka gdje piše da "Twin-linked weapons...lalalalala...allows you to re-roll a dice itd."
E, sad, vaše mišljenje: kad možeš rirolat kocku, onda se prvi rezultat ne računa, jel tak -il ne ?!
Ajde primjer - Bajker ima "Skilled Rider" Skill - omogućava mu da rirola "Dangerous Terrain" test - on dobije "1", rirola to i piči dalje...znači, što bi u Munchinu rekli "It didn't happens!"
Dal je to i s Twin-linked wpn-ima slučaj, il vi baš mislite da nije, a imate i pametno obrazloženje zašto to nebi bilo tako?!?
Ovo je 40k rules topic pa se nemojte trudit bit duhoviti il baljegat bez veze jer ćemo to izbrisat
Peace! _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: ned svi 27, 2007 5:55 pm Naslov: |
|
|
ovako meni rece klo na tu tematiku: da je neko pravilo procitao da svejedno moraju bacari armor sej, bez obzira sto je na rirolu dobi 3+.......
meni to apsolutno nema smisla i logike, ali ipak treba klou vjerovati ipak je on nas oficijalni sudac.......  _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: ned svi 27, 2007 6:10 pm Naslov: |
|
|
| Dark Cross je napisao/la: |
ovako meni rece klo na tu tematiku: da je neko pravilo procitao da svejedno moraju bacari armor sej, bez obzira sto je na rirolu dobi 3+.......
meni to apsolutno nema smisla i logike, ali ipak treba klou vjerovati ipak je on nas oficijalni sudac.......  |
Nikom ne vjeruj dok ti neda neš napismeno, mili...znaš da su suci jako potkupljivi!  _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: pon svi 28, 2007 8:28 am Naslov: |
|
|
Brijem da moras sejvat jerbo nigdje ne pise da ne moras. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: pon svi 28, 2007 8:40 am Naslov: |
|
|
netrebas sejvat, jer se rezultat na prvoj kocki zamjenjuje sa rezultatom na drugoj kocki, tako da ti 1 nisi dobio (osim ako i na drugom rollu nije opet 1)
provjeri RAW negdje na stranici 5 rulebooka, tamo bi trebalo pisati nesto o rerollanju (valjda, nemam knjigu kod sebe) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: pon svi 28, 2007 9:40 am Naslov: |
|
|
| Sabol je napisao/la: |
netrebas sejvat, jer se rezultat na prvoj kocki zamjenjuje sa rezultatom na drugoj kocki, tako da ti 1 nisi dobio (osim ako i na drugom rollu nije opet 1)
provjeri RAW negdje na stranici 5 rulebooka, tamo bi trebalo pisati nesto o rerollanju (valjda, nemam knjigu kod sebe) |
Bravo, sabol, tu jasno i glasno piše:
"In some situations the rules allows you to re-roll a dice.
This is exactly as it sounds - pick up a dice you wish to re-roll and roll it again. THE SECOND SCORE COUNTS, čak iako je lošiji itd."
Dakle, u pravu sam, jer se taj overhit nije ni dogodio, pošto sam re-rollao kocku.
Peace! _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: pon svi 28, 2007 9:54 am Naslov: |
|
|
bas tak....
bar jednom da je GW precizan u necem .....  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: pon svi 28, 2007 11:40 am Naslov: Re: Twin-linked i gets hot |
|
|
| TIFUSAR je napisao/la: |
Ovak: naš CSM Obliterator imenom Brother Ukurcius odnekud(nećemo reć otkud, jel ) izvuče svoj tvin-linkani PlasmaGun i zapuca po mrskom mu i iskonskom neprijatelju...e, pošto je, sveudilj pucajuć, zarolao JEDAN (1) na "To Hit" roll-u on reče: "Hvala Bogovima Chaosa što mogu izvuć čak i tvin linkanu Plazmu iz .....", te zatim re-rolla kockicu bez bacanja Armour Save-a , dobi 3+ i ubije glupog žutog marinca...
Pitanje: dal je dobro postupio... |
Pa kaj se nije tako cijelo vrijeme i igralo?
Čak štoviše, bilo je za divno čudo i logično
Tko je odjednom počeo kmečat glede tog pravila? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: uto svi 29, 2007 6:31 am Naslov: |
|
|
Dodushe,nije da je to master crafted,pa da to kaj si re-rollao predstavlja tvoju super kvalitetu oruzja,nego twin linked znaci da imas dve cijevi.Pošto su dve,jedna je pogodila a druga se overheatala. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: uto svi 29, 2007 6:40 am Naslov: |
|
|
Evo ,ja provjerio...
Dakle na str 30 4th edition rulebooka kaze da oruzja koja imaju gets hot previlo se overheataju i kad pogodiš-rirol je samo tu da pogodiš _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: uto svi 29, 2007 7:46 am Naslov: |
|
|
Iiii? Kaj s tim?  _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: uto svi 29, 2007 8:24 am Naslov: |
|
|
| Krunkova je napisao/la: |
Evo ,ja provjerio...
Dakle na str 30 4th edition rulebooka kaze da oruzja koja imaju gets hot previlo se overheataju i kad pogodiš-rirol je samo tu da pogodiš |
Sori kaj nije to za recimo BS5 karaktere s plazmom u rapid fire modu?jer oni pogađaju na 2+ i sad dobiješ na kockicama dvojkice što znači da si overhitao plasmu ali si i pogodio, tj, sejvaš na armor i resolvaš hitove normalno.
ili ja nešto krivo pokopčao? _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: uto svi 29, 2007 8:27 am Naslov: |
|
|
To znaci i jedno i drugo...i nakon re-rolla i sa Bs 5...piše kad pogodiš da se može overhitat. Čitaj ono kaj piše,ne ono kaj misliš da piše... _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: uto svi 29, 2007 8:36 am Naslov: |
|
|
i koje sada da se uzme za standard igranje?sajvanje nakon rerolla ili reroll u službi obrane od overhitanja? _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: uto svi 29, 2007 8:55 am Naslov: |
|
|
na zalost kruno.....igra je toliko oversimplified da ne postoji razlika izmedju rerolanja po nekoj osnovici
tj reroll kojeg si dobio od master craftanja == reroll od twin linked == reroll od signuma == reroll od spiky bitsa == bilo kakav drugi reroll
na str 5 rulebooka pise da se prilikom rerollanja zadrzava i gleda SAMO i ISKLJUCIVO samo drugi roll (a prvi se zanemaruje bio on bolji ili ne)
pravilo koje ti spominjes samo znaci da ako si pogodio na 2+, jer imas BS5, a rapid fireao si plazmu, oruzje se overheata ali si ti svejedno pogodio
takodjer bitno je naglasiti da u takvom slucaju ne mozes koristiti rerollanje jer se rerollati smiju i mogu samo missevi (a nikada hitevi) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|