| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Alan
|
Postano: uto svi 31, 2011 10:12 pm Naslov: Vassal |
|
|
Sori moderatori ak sam fulao mjesto za temu slobodno me premjestite.
Ovako pitanje: S obzirom da sam van drzave i nemam nikog u blizini ko igra a volio bih se malo poigrati :) da li neko koristi Vassal da bacimo koju partiju uspio sam naci ponovo njihove module za 40k itd. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Che
|
Postano: sri lip 01, 2011 1:58 pm Naslov: |
|
|
de mi pojasni kako to funkcionira, možda sam zainteresiran :D _________________ Cortez: "I haven't lost an arm, brother. It's right over there." |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Alan
|
Postano: sri lip 01, 2011 2:31 pm Naslov: |
|
|
E ovako:
1) Treba ti komp s vezom
2) Skines program Vassal (ne znam koliko je tocno velik al nije nista veliko)
3) Na stranici vassal40k.info skines modul za 40k (u principu modul su ti templateovi, slicice vojska, itd)
4) Instaliras program Vassal i u njega loadas 40k modul i to je to.
E sad opis samog programa: Program ti simulira partiju 40k. Pogled je iz pticje perspektive na stol (koji mozes urediti kako ti srce zeli) i kao i u pravom 40k-u pomices svoje figure, "bacas" kocke (imaju gumbi d6,2d6 itd) i sl. Znaci ne radi se o igrici vec o programu koji simulira tabletop game. Meni se svida zato sto je prakticno haklati preko njega nema steamova ili servera nekih kompliciranih itd. Kliknes na ikonu Vassal, odaberes modul, kliknes find game online, dogovoris se s nekim i to je to igrate. Jos jedna od prednosti je sto mozes isprobavati vojske koje su ti na pameti razne taktike i to. Takoder GW ih je pokusao tuziti prije par godina koliko sam shvatio jer su se kao zalili da ljudi igraju preko modula a ne daju pare za figure (koji su to s...i postali to je strasno).
Minusi - nemres figuru u ruku primiti, nazdraviti pivom s protivnikom (ili nekim drugim osvjezavajucim napitkom).
Stranice:
www.vassalengine.org/
www.vassal40k.info/
Na donjoj ti je vise manje sve objasnjeno.
P.S. Jos nemaju radi nekih problema nove Dark Eldare i Grey Knightove al i to bi trebalo uskoro.
Eto Che i ostali nadam se da sam uspio makar malo nekog zainteresirati, ako mogu jos sta pomoci, rado ali ja sam isto jos nov. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Guardian
|
Postano: sri lip 01, 2011 6:53 pm Naslov: |
|
|
Mogu ti reć da si i mene zainteresirao, budem si to instalirao pa možemo prek toga bacit partiju.  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Alan
|
Postano: sri lip 01, 2011 7:00 pm Naslov: |
|
|
Super, bas mi je drago, za skidanje i instaliranje treba cca 7-8 minuta Unutar modula za 40k (koji se mora skinuti) je sve objasnjeno kako se sta radi od instalacije do sejvanja vojske. Ajd sto prije to odsljakajte da mozemo probati posto mi se ne da natezati s nekim ko je vec tamo duze vremena pa da mi moraju pojasnjavati dok igramo, ovako mi se cini da cemo lakse mi s obzirom da smo pocetnici. Mislim nema tu nis teskoza skontat a sad sam skuzio da se fino i teren moze prije partije zabiljeziti kakav je koliki cover daje i tako to, ma ono bas mi se cini ok. E ovako moja msn adresa je alan_bajricETyahooDOTcom pa me dodajte mislim da ce tako najlakse biti za dogovoriti se posto FB nemam (naravno ukoliko nemate msn to mi je i adresa maila tak da i tamo mozete poslati pismo bez Hrvatske poste).
Zadnja promjena: Alan; pet lip 10, 2011 7:57 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Che
|
Postano: čet lip 02, 2011 1:35 pm Naslov: |
|
|
instalirao sam, dodao te na msn, javi se kad si za partiju _________________ Cortez: "I haven't lost an arm, brother. It's right over there." |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|