| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Snotling

Pridružen/a: 03. 04. 2005. Postovi: 69 Lokacija: Američka Granada
|
Postano: uto lip 14, 2005 1:06 pm Naslov: Carsko Oklopnistvo |
|
|
Dakle, da li se vozila iz imperial armora mogu koristiti u normalnim partijama (ukoliko nisu heavy tenkovi i titani)
Moze li protivnik bojkotirati koristenje IA vozila?
Tj ak nabavim fighta bombu ili gunwagon jel trebam dopustenje protivnika da ga koristim? _________________ Nula Bodova |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Orky

|
Postano: uto lip 14, 2005 1:22 pm Naslov: |
|
|
zavisi kako protiv koga i o raspoloženju protivnika -a i tu je određena doza rizika da bi možda vozilo poletjelo sa strahovitim ubrzanjem u tvom generalnom smjeru
-ps:sve ti već piše _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: uto lip 14, 2005 3:38 pm Naslov: |
|
|
Ovisi o tome da li je dotično vozilo spomenuto u codexu dotične rase.
Daklem:
Gunwagon - definitivno
Fightabommer - samo ak protivniku prije toga kupiš pivu  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: uto lip 14, 2005 4:32 pm Naslov: |
|
|
Meni ce morat kupit gajbu pive da gledam te konverzije.
Al,nebudi tuzan.Nakon sto popijem gajbu pive vjerojatno ces pobijedit. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: uto lip 14, 2005 6:05 pm Naslov: |
|
|
Snotling, ne njajke, nek si prvo nabavi još 50 Orkova svih nijansa i desetak trukova /il Trakova, votever/ da nas ne daviš više s ružnim konverzijama!!! _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: sri lip 15, 2005 7:01 am Naslov: |
|
|
Tako je......
I iskreno neznam kaj bi dobil sa Fightabomer........... _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: pet lip 17, 2005 2:18 pm Naslov: |
|
|
A znači dopala ti se avijacija, jel' snoot?
Ezave, sa fightaboomerom dobivaš ono kaj fali u dvodimenzionalnoj igri. Visinu, odnosno treću dimenziju. Ratovanje po vertikali. Osim toga, postoji i avijacija za skirmishe, odnosno tzv. protu-gerilsko zrakoplovstvo. Prema tome, ak' je normalno da su u skirmishu princevi i princeze u društvu spearmintatora (jer se te figure mogu prodavati na veliko), aviončić sim il' tam ne igra neku ulogu, jel' tak?
A daje okus glavnom jelu. _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Orky

|
Postano: pet srp 01, 2005 4:38 am Naslov: |
|
|
isprobah fajta bomu -i fali joj jedna stvar da bude isplativa -a to je balistic skill ... _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: pet srp 01, 2005 11:17 am Naslov: |
|
|
To su Orki - kaj će njima BS?
Glavno da brzo juri i pravi velku buku  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Orky

|
Postano: ned srp 03, 2005 9:35 am Naslov: |
|
|
pa za nesto toliko skupo ....sto se mozda uopce pojavi -i ak se pojavi ima slab fairepower a i bombe su jednokratne -gle jednostavno se neisplati _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: pon srp 04, 2005 11:49 am Naslov: |
|
|
Orky, pa koliko košta ta tvoja jurilica?
Eldari nemaju ništa ispod 250 pt (za lovca),
a ono što je baš jurišna letjelica,
tj. Void Dragon Phoenix košta 360 pt.
Što baš i nije malo, ali pitaj Snoota kako radi.....(užas!)
Zrakoplovstvo je uvijek skupo,
ali pitanje je da li slažeš vojsku (neku kombiniranu jedinicu)
ili deck sa kartama. _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 11:10 am Naslov: |
|
|
bas mi se cini za je stavljanje JEDNOG aviona u 1500 bodova kreacija jednog dacka sa kartama.....tj jos jedne karte u taj špil
jer kolko mi se čini avijacija je odjeljena od pješadije....a u wh40k dominira pješadija (izuzmemo li armoured company)
prema tome zašto bi neki infantry commander dobio na raspolaganje 1 avion...
taj pješak bi dobio, meni se cini, 1 ili više air strikeova ako su mu neophodni (što bi se lakše prevelo u pravila kao orbital strike od nekih vojski) a ne jednu zujalicu koja je zapravo vezana za neki aerodrom ...koji je tko zna gdje
još bi progutao heliće da podržavaju pješadiju ili jedan nosać aviona ili aerodrom u blizini ...ali nikak nemrem predoćit prisustvo jedne USAMLJENE letjelice kao ništa drugo neko kao jednu USAMLJENU kartu u jednom 1500 pts špilu |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 11:32 am Naslov: |
|
|
Ha - TU sam te čekao.
Zato što svaki zapovjednik, npr voda (US) marinaca ima na raspolaganju artiljerijsku ili zračnu potporu, pazi sad: na udaljenosti 5 minuta leta od njega (max).
To se zove: CAS - Close Air Support ili FAC - Forward Air Control
Pa onda ide patrola, pa Charlie malo zapocaju po njima, pa se ovi zaseru, pa dolaze dva fantača sa par tona govana koje bacaju po džungli.
Imam snimku na videu, ak' ne vjeruješ. Ne jednu.
Inače, slažem se da bi trebala biti dva aviona + normalni FOČ, ali onda već izlaziš iz postavljenih okvira malo više. Ali meni bi to bilo OK.
Inače, da te pitam, a ZAŠTO bi pješadija trebala dominirati?
Oni su šećer na kraju. Dolaze kad je SVE čisto, ili čiste ono što je ostalo.
Mislim, u nekom dalekom hi tech sukobu, gdje rase putuju svemirom, zašto bi pješadija ginula u borbi, kad možeš poslati tenk, avion ili raketu da obavi posao? _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 12:11 pm Naslov: |
|
|
meni je isto banana da pjesadija ide na pocetku....
ja bi ljepo.....vidis kaos/tau/tiranide.......vidis exterminatus......uzmes ostatke...i dofuras svoje ljude da nastave gdje su predhodni vlasnici planeta stali.....
i nijedan marinac ne pogine prilikom toga.....a posto je samo jedna imperija...nema tog UNa koji bi ti se eventualno pobunio da krsis ljudska prava i koji bi te sprijecio da se tak ponasas...
u danasnje doba.....vidis Čarlije u šumi....... šumu pretvoris u radioaktivni krater velikog promjera....sacekas par godina da od radijacije pomru ostali ....i nema sukoba.....doduse nema ni te šume koja ti je bila potrebna......i imas rupu u zemlji.....no nije bitno ....nemas neprijatelja
a kolko sam ja shvatio....exterminatus je malo sofisticiraniji od velke petarde pa mozda i ne unistis ono sto ti treba
problem su samo nekroni koji nisu živi......no EMP varijanta bi trebala postojati pa imas tostere sa sprzenom elektronikom.....
i eto....u par godina umjesto recenice
"In the nightmare future of the 41st millennium, Mankind teeters upon the brink of extinction....."
imas
"In the bright future of the 41st millennium, Mankind EXTERMINAT(us)ED all its enemies...and now plants flowers on fertile and biologicaly clean worlds....."
sto bas i nije neki super uvod za tabletop WAR game .....zar ne? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 12:20 pm Naslov: |
|
|
a sto se tice avijacije....sigurno postoji close air support...kak si ga ti nazvao...
no jesi li igrao jednu super FPS igru....zove se BATTLEFIELD ....trenutno 2 a bilo je i puno toga prije...
igra je super realna....i sve 5 ....
igra se na dosta vecim mapama nego one koje mi koristimo za WH ...i isto imas avijaciju za close air support....
no biti u jednom takvom avijonu je dosta smijesno .....jer JAKO brzo izađes iz okvira bitke....a vec sam spomenuo da su naši stolovi još i puno manji od onih virtualnih u igri....dakle takav jedan avion bi u WH bitci sudjelovao u jednom ili u mozda 2 kruga (cisto sumljam).....a ostatak bi se okretao da se vrati na stol......ili bi se bjesomucno vrtio na mjestu u krugu od ....ti bolje znas kolko kilometara dok pilot ne povrati ili mu se ne zavrti u glavi.....
inace u izradi je warhammer modifikacija za tu preljepu igru....jedva cekam... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|