| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 9:20 am Naslov: |
|
|
A hebi ga, kaj sad, shit happens.
Znaš da mi je subota problematična.
Zato su Foča i Ezo bili u prijateljskom i radnom posjetu kod mene, ter su dobili na uvid i proučavanje svete spise poznate kao "WH 2nd ed". _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: sri srp 06, 2005 10:00 am Naslov: |
|
|
Svi ce na kraju igrat 2nd ed...  _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 10:56 am Naslov: |
|
|
ja sam predložio đuri da igramo po 2nd ediciji....i napravio sam si i listu....i prožvakao pravila.....no moj komentar tada nije naisao na odaziv....osim cini mi se od corina...
nije ta 2 edicija loša....no nije niš ni specijalno bolja......to je i dalje card game ... samo sa drastično više karata (specijalnih pravila i điđa-baja)
ali to mene uopće ne smeta :D
ali bero....ako si ti zainteresiran za igranje po tome....moj poziv vrijedi i za tebe...samo mi kazi di su pravila za nekrone (ako bi ti igrao sa njima) pa mozemo jedan dan kad vec dođes u arkadiju bacit po tzv svetim spisim poznatim kao "WH 2nd ed" |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 11:58 am Naslov: |
|
|
Imam neka pravila iz 2nd ed za Necrone, čak i neke data faxove, fale mi samo podaci za immortale. Da, volio bi isprobati 2nd ed, zato da iz njega povučem sve ono što vrijedi, i prilijepim na 4 ed. Zašto? Zato što su 2nd i 4 ed DRASTIČNO različite i tada nije bilo puno jedinica kojih sada ima.
Osim toga, gledajući sve to skupa nametnulo se jedno drugo pitanje, a to je : šta zapravo ostatak ekipe želi igrati?
Da li vam je dobar wh 40k ovakav kakav je (a izgleda da je), ili to može poslužiti kao osnovica za nešto bolje. Pod tim bolje, podrazumijevam da uzmemo pravila iz druge i treće edicije (predlažem Kokića kao glavnog, ja mogu biti samo tehnički savjetnik), koja su bliža stvarnosti od ovog sada. Zašto? Zato što se i sam GW poziva na reprezentiranje situacije na bojnom polju. Ali na jedan jako jako pojednostavljen i iskrivljen način.
Ovo sad (4ed) meni više nije igrivo, jer je toliko nelogičan da je to tužno,
i meni se ne da natezati sa nekim oko banalnih stvari tipa LOS, point of wiev i slično. _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: sri srp 06, 2005 12:34 pm Naslov: |
|
|
| Imam od 2nd eda sve osnovne knjige (rulebook, wargear i armybook - mogu i posudit nekom ak mu treba) al nemam chaosov codex, pa ak ga neko ima... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: sri srp 06, 2005 12:43 pm Naslov: |
|
|
| Ko je to splito? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 12:58 pm Naslov: |
|
|
meni treba wargear....mislim da to nemam..
i trebaju mi pravila za sva vozila.....
a sto se tice nelogicnosti 4te edicije....istina...nelogicna je... druga edicija je bolja u mnogocemu.... osim sto unatoc tome da je sve skuplje u 2 ediciji (to mi se ne sviđa) dakle ima manje modela na stolu.... igra se samo 4 turna....sto je drasticno premalo za bilo sto....ajd ti igraj šah u 4 poteza po protivniku pa smisli taktiku....nemres nis napravit u 4 poteza....jedva se pomaknes....
a razlog tome sto se igra samo 4 poteza .... prekomplicirana pravila.....i nepotrebno detaljiziranje koje u slucaju vecine igraca znaci da jedan potez traje dugo..... iako nema puno modela....
a to je lose u drugo ediciji.......
pitanje je sto je gore.....simplificirana pravila i brza i skoro dinamicna igra ili dvosatno cekanje da protivnik odigra svoj potez pronađe relevantna pravila zbroji sve modifajere za svaku pojedinu figuru odrola po X kocaka za svaku stvar koju zeli napravit i opcenito se bavi matematikom ......dok ti pijes kavu sa strane i smjeskas se dok mices svoje figure sa stola
nisam siguran da je tako drasticna situacija.....i htio bi odigrat jednu partiju.....ali ako to stvarno ispadne pregledavanje strana i strana sa malim plusićima i minusićima i da pritom traje previše...... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:02 pm Naslov: |
|
|
Sabol, znaš kaj mi se sviđa u 2nd ed:
LOS - od cijevi oružja
Models - blokiraju LOS
Point of wiev - od okica modela
Bombe - bacaju se 2xS + 2" (ako se ne varam)
Overwatch - piše
Skimmers - sve što piše (yappii - lete)
Range i snaga oružja - puno primjerenije
Movement - ovisi o terenu
Pročitajte ta pravila pa ćete vidjet da su LOGIČNA.
Uzmemo još nešto ak' nam se sviđa.
Ostatak može biti 4 ed.
Samo toliko. _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:05 pm Naslov: |
|
|
Heretik... a da ti dodjes jedan vikend u nase nove prostorije, doneses knjige druge edicije, i fino to pokazes pred svima... i kad kazem pokazeses, mislim na to da odigras recimo sa sabolom i odmah na primjeru pokazes kako to sve izgleda?
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:11 pm Naslov: |
|
|
:? Dao sam knjige Foči i Ezavu?
Imamo još neki termin osim subote? _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 1:12 pm Naslov: |
|
|
bero....veci problem sa WK 4 ed...nije nelogicnost pravila....jer smo mi odlucili igrat igru u kojoj drugi pisu pravila koja su drugačija od svakidašnjih.... veći problem je NEDOREČENOST tih pravila ....
ako možeš prihvatit koncept demona....dakle neceg cega definitivno nema u nasem svijetu, kao logicno i normalno .....onda ti nista u tom svijetu nebi trebalo predstavljat problem sto se tice logicnosti....
ali kad ni autor pravila nije sam siguran kako ih se treba tumaćit, ili je samo nesposoban ih napisat kako spada.....tu se stvara pravi problem. konflikt između igrača jer bi svaki htio da je po njegovom...
ti si spomenuo LOS .....tu zapravo nema problema na prvi pogled..... u pravilima piše sa se za LOS gleda modelov pogled (tj sagnes se i pogledas sto se vidi) ....sasvim ok pravilo.... nema nikakvog natezanja koje se tebi nesviđa
no.... iznimka su area tereni i vozila/ monstrous creaturei
rupa u pravilima( tj nedorečenost jer ne pokriva tu rupu) je ono sa modelom u kuci koji hoce pucat prek malog vozila a nemoze jer je vozilo size 3 pa nitko nema LOS preko njega kolko god je to vozilo nisko i kolko god je model visoko... (bar su unofficialy odgovorili da tip u kuci postaje size 4 pa vidi preko....ali to ne pise u pravlima)
i tu se dva igraca mogu posvađat začas....čak i sad posto onaj odgovor nije official.... i tu se izgubi zabava u igri... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:13 pm Naslov: |
|
|
| Bum donesel ja sve tri original 2nd ed knjige pravila u četvrtak pa da si ih skopira ko hoće. Samo nemam nijedan codex :( |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:23 pm Naslov: |
|
|
Molim, objasni na koji način skimer (model) ne blokira LOS?
Zato što leti?
OK. Kako ga onda možeš napasti u hth?
Uzmi monolith za primjer, lebdi na ca 1m iznad zemlje
i velik je kao omanja trokatnica. Ne blokira Los. Ma da.
I kak se to odjedanput promijenilo mišljenje nekog što piše pravila?
Možda je to pravilo logično ako pogledaš kutiju od Falcona npr gdje je on prikazan na ca 500m iznad zemlje.
(Zamisli to kao karticu koju staviš na stol).
Na taj način ne blokira LOS, ali nema ni HtH sa njime u tom slučaju, jer on što - leti?
BTW, prihvaćam ja ideju demona, meni je to super, ali moji vojnici se ne žele tući sa njim, jer je on velik, debeo i ružan, i ne da im se zahebavat i ginut bez veze. Zato se kao rasa u izumiranju (npr.) oslanjaju na long-range fire support i avijaciju? _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: sri srp 06, 2005 1:38 pm Naslov: |
|
|
Termini su subotom od 10 ujuro do deste na vecer i nedeljom od 10 do 10.............
i kada se dobi raspored vjerovatno i prek tjedna...
saznat cete sve u nedelju ...... _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 1:47 pm Naslov: |
|
|
pravilo zasto smijes napadat skimere ....i pravilo zasto skimeri ne blokiraju LOS ...su bas to......PRAVILA ove igre....ali oni su dali i objasnjenja ....
1. skimer ne blokira LOS bas zato sto leti i sto se ispod njega smije pucat....ili zato sto je npr brz pa zapravo je vrlo kratko na toj poziciji gdje je na stolu pa modeli smiju pucat "kroz" njega jer on vise nije zapravo tamo...(ovo zadnje je moje)
a monolit ...isto kao i falcon....je prikzan....dapace u kodeksu.....također dosta visoko
ali bero....ti vidis samo svoju stranu....vjerojatno ti je drago sto taj monolit sada leti pa se nemre razbit na kamencic i imobilizirat se..... jel tako?
a jel ti palo na pamet da kad taj monolit teleportira sebi neke pajace....tipa warriore....pa oni izađu kroz vrata/portal.....pa otkriju da su zapravo 500 m iznad zemlje....jer monolit leti... :)
kaj ....te rupe se nisi sjetio ?
2. a objasnjenje ....zakaj se smije assaultat skimere je dano u opisu assaulta....tj da to podrazumijeva mlačenje kamenjem ALI I shooting.....
prema tome .....jedina rupa koju ja vidim.....je da zasto onda ne smijem koristiti snagu svojeg oruzja kad to vec ukljucuje i pucanje....
opet...na rupu u pravilima si gledao samo sa svoje strane....tj kako da tvoja vojska postane jaca....
iako bi ja htio da se smije koristit i shooting oruzja u CCu i nemogucnost smatram glupom ...no to je pravilo.....dano kao i pravilo koje kaze da postoje eldari.....kao i pravilo koje kaze da postoje demoni....i to je to....
npr pravilo da su kaos bajkovi po profilu jači od SM bajkova ....glupo pravilo ...ali to je to....nažalost ovaj svijet je takav da pravila postoje kolko god glupa bila....
ono sto hocu rec je da se ta dva problema koje si spomenuo mogu objasnit....
ali da ti gledas na to samo sa svoje strane...tipa ti bi hto da se skimeri ne smiju assaultat
a zar nebi bilo univerzalnije i logicnije rjesenje jednostavno reci da modeli smiju primjenit svoje oruzje koje drze u rukama u assault fazi...kao sto pise u objasnjenju assault faze....vrlo jednostavno rjesenje ...i univerzalno za sve probleme te faze....jer mnogi modeli nebi vise bilo tolko overpowering kad bi ih se smjelo pogodit meltom u bulju iz point blank rangea....zar ne? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|