| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Želite li na turniru koristiti GT+ GP |
| da |
|
91% |
[ 11 ] |
| ne |
|
8% |
[ 1 ] |
|
| Ukupno glasova : 12 |
|
| Autor/ica |
Poruka |
Krunkova
|
Postano: uto ožu 03, 2009 2:50 pm Naslov: TURNIR!? |
|
|
Ovaj topic služi tome da se rasprave pravila za turnir.Pokrećem ga u dogovoru s Tifijem,Kloom,Dariom ,Domagojem itd.
Ovo su "generalna pravila"- smijernice koje ćemo kasnije do detalja ali otprilike u ovom smijeru.
generalna pravila(GP)
- pofarbane vojske(basecoat min)
- lagani bonus u bodovima za bolje pofarbane
- 5 ili 6 misija
- 3 boda za win,1 za draw,0 za loss
- WYSIWYG u potpunosti(osim stvari tipa FW only Crystal targeting matrix)
Otvaram raspravu ovim topicom i molim sve da se više manje drže teme. Kažem to jer ama baš svake godine netko s nečim nije bio zadovoljan pa je kenjkao na turniru a ranije kad je to trebalo reć onda je šutio .
Bolje napišite sada što imate napisat- sa argumentima koji su proaktične prirode.Želimo turnir na kojem može igrat što više ljudi,da sve bude igračima jasno i da bude odrađen unutar vremenskog roka - pošto je bilo govora da dvorana u švarcovoj ulici u svakom slučaju neće biti slobodna dva puna dana. Otom potom no naš dio je dogovor oko toga.
Ovo je važno jer do sada nitko nije imao jasnu viziju kako napraviti 5th ed turnir(tog nema u rulebooku) ali svi se slažu da ne žele imati army pointove kao faktor u igri nego
-kill pointove
-objective
-slično
Za sad je poznato da se turnir igra u 5 rundi.Bit će različiti scenariji u većini runda.
Koji bodovni sistem želite vidjeti na turniru?
Na koji način riješiti moguću pojavu da nakon 3 partije više ljudi ima isti broj bodova.
Zahvaljujem na pozitivnoj raspravi koja slijedi. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now)
Zadnja promjena: Krunkova; čet ožu 05, 2009 8:37 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: uto ožu 03, 2009 3:00 pm Naslov: |
|
|
- koliko bodova će imati svaka vojska?- danas svi turniri se vani igraju na 1750 itd
Prvo mislio napisati da ne, ali mislim da će biti zanimvljivo na 1750.
- hoćemo li (konačno) dozvolit sve armije(IG armoured company itd)?
Ja ne bi. nije to nego nismo sigurni da li su pravila broken ili ne. za AC su okej koliko sam vidio, ali ostatak neznam.
- jeste li za da sportsmanship bude dio konačnog scora?
Neutral
- painting bodovi da/ne i u kojoj mjeri?
DA jer se treba nagraditi one koji su se potrudili ofarbati vojsku a ne došli s samo crnim modelima.
- WYSIWYG- da/ne i u kojoj mjeri?
Pitanje je samo po sebi blesavo. naravno da da. ne mislim pamtiti da protivniku grot sluzi kao demon prince(karikiram). _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: uto ožu 03, 2009 3:24 pm Naslov: |
|
|
Pod WYSIWYG se misli i na oružja i upgrejdove tenkova itd. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

|
Postano: uto ožu 03, 2009 3:32 pm Naslov: |
|
|
| Krunkova je napisao/la: |
| Pod WYSIWYG se misli i na oružja i upgrejdove tenkova itd. |
da _________________ /Water = bacteria/
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: uto ožu 03, 2009 7:15 pm Naslov: |
|
|
@digic ak oces nes pisati pisi u vezi teme ... tema je tu da se diskutira oko turnira .. a ne AC-a
Sam da stavim mali warning :
"Svi postovi koji nisu vezani na temu biti ce obrisani da se smanji troling i mozda dojde do nekih zakljucaka :D "
1. 1750 bodova zvuci razumno .. no na netu su ljudi dosta podljeni .. neki igraju po starom s modificiranim misijama prema 5th ed (znaci 1500 bodova) neki igraju 1850 .. no da najvise ljudi igra na 1750 tako da mi se ta odluka svida :D
2. Za armije sam da se dopuste samo one koje su navedene u svojim rulebookovima ... ako je nema nema je na turiru .. isto tako za karaktere
3.Sto se sportsmanship-a tica ja pitam kaj je falilo s nasim zbrajanjem istoga do sada .. ja bi tak ostavil .. jer ako fakat netko bil supak nek se to i vidi ..
4.Isto tako za painting bodove .. ak je netko ofarbal celu vojsku nek se to i nagradi .. jer po meni treba i dalje dopusiti da sudjeluju ljudi s neofrabanom vojskom .. no da se i po nasem starom obicaju nagrade ljudi koji su se potrudili i ofarbali svoju vosjku .. naravno stari sistem nije daval nekaj bodova puno ali je nekaj daval :D ..
5.Hmm .. ja sam do sada igral s svim modelim i oruzjima WYSIWYG i iskreno mislim da bi ti tak trebalo i biti .. da ja vidim kaj figura ima a ne da brijem da lik ima multi meltu a ono flejmer .. oruzja definitivno WYSIWYG i to sva !
Podrzavam :
-kill pointove
-objective
-slično
prijmjer obrade misija na tu temu :
http://www.heresy-online.net/forums/showthread.php?p=56000
Primjera kak su to vani napravili :
http://www.flatcon.com/warhammer40ksingles.shtml _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dreadnought

Pridružen/a: 19. 01. 2006. Postovi: 818 Lokacija: Forge World Jastrebarsko
|
Postano: uto ožu 03, 2009 7:28 pm Naslov: |
|
|
zašto je sad taj novi sustav lista od 1750 bodova?
Koje su njegove prednosti (osim većih makljaža ofkors)?
- kaj se tiče vojski, igraš s onim vojskama za koje imaš GW kodex
- sportmanship - slažem se sa Ezavom
- kaj se tiče bojanja - minimum undercoatana vojska, bonusi za tri boje po modelu, advanced tehnike farbanja i napravljene baze
- WYSIWYG definitivno treba bit da nebi bilo zbunjivanja - granica je već kad imaš npr. Falcona sa spirit stonesima, nemerš ih baš prikazat na modelu al ih ima, isto kao i extra armor na imperijalnim vozilima, al oružja moraju bit prikazana _________________
http://manufactorumworkshop.blogspot.com/
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Malleus Malleficarum

|
Postano: uto ožu 03, 2009 8:27 pm Naslov: |
|
|
Evo da i ja nadodam neku glede turnira.
Promjena bodovnog praga na 1750 bodova mi se ne čini kao nešto o čemu se treba previše raspravljati. To nije nerazumno povećanje i neće napraviti nekakv disbalans, a moye omogućiti kompletnije, bolje rečeno, yaokružene vojske. Podržavam ovu ideju u potpunosti.
Izbor vojski - ja bih se ipak držao onog starog pravila da su dozvoljene samo one vojske za koje postoje kodeksi, da li objevljeni samostalno ili poput Blood Angela u White Dwarfu. Pošto više nema Chapter Approved-a u WD-u tako niti nema smisla raspravljati o IGAC-u, LatD i sličnim vojslama jer nisu provjerene i striktno odobrene. A ukoliko se držimo britanskog principa (koji je ponešto raličit od našeg) ako nešto nije izrekom dozvoljeno ili napomenuto kao dozvoljeno onda se to ne smije koristiit jere je zabranjeno. Ne da je IGAC prejak, nego je pitanje, kako je to Likvor jako dobro primjetio, koliko je ta vojska balansirana za turnirske uvijete.
Sportmanship je sastavni dio svakog natjecanja i mislim da bi trebao ostati kao dio krajnjeg skora. U biti on može i djelomično modificirati poredak, bolje rečeno razlučiti pojedince koji imaju generalno gledano isti generalship skor.
Painting - pa kakvo je to pitanj. Toje dio hobija i kao takav mora ućui u jednom dijelu u krajnji razultat. Dobro ne sad kao kod Agrama gdje igra i previše, ali može biti još jedan od modifikatora krajnjeg rezultata i alat za fino određivanje krajnjeg poretka među igračima koji su vrlo bliza po bodovima.
WYSIWYG - isto kao i za sportmanship i painting - da. To ipak ubrzava igru, a ne da se mora izgubiti 10-tak ili više minuta na utvrđivanje činjenica da je podignuta ruka powerfist, ispruženi prst melta i slično.
Bodovanje je veliki problem, ali uzmemo li da svaki marker kojeg igrač kontrolira vrijedi u određenom omjeru prema uništenim protivničkim jedinicama u annihilation misiji mialim da neće biti puno problema. Recimo da je omjer 2:1 rayuman, tj. da jedna marker vrijedi kao dvije uništene jedinice, a u partiji gdje je samo 1 marker na svakoj strani dodijelimo po jedna bod svakom igraču ukoliko drži svoj marker, po dva ukoliko drži protivnički i tu smo riješili velik dio problema.
Ovo se prevodi na sljedeće, nije isto u partiji sa 4 markera izvući nerješeno ako nitko ne drži niti jedna marker ili svaki igrač drži po jedna ili čak dva markera. Excel radi jako dobro u sort funkciji i izbacuje prije one koji imaju više dodatnih bodova (markera i uništenih jedinica).
Misije se mogu, u biti, vrlo jednostavno srediti - po dvije pobijmo se i dvije misije sa više te jedna sa po jednim HQ markerom. Kada su dvije misije sa jednakim ciljevima igraju se pittched battle i spearhed postavke. Kod više markera igra se na svim stolovima sa predeterminiranim brojem markera (3 ili 4) po kolu turnira. I to je sva mudrost. _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
wanna be digic

|
Postano: uto ožu 03, 2009 8:37 pm Naslov: |
|
|
ezav: razlog zasto nije se htjelo dopustiti armour company jer da je bilo prejak, sad nije, tako da nitko se moze zaliti takvu listu, a mislim da rasprava u AC je unutar raspravu u turnir
ako army list je pod chapter approved ne vidim problem, po tu istu logiku nebi se smjelo pustiti BA jer nemaju codex nego su u white dwarf
point increase:
pricao sam taljani koj organiziraju turnir u trst za 40k od 1750 bodova i rekli su da vremena se ne promjeni, jer na kraju tih 250 bodova bit ce za land raider/monolith/special character.
sto se tice painting:
vec dugo svi igraju turnir u arkadj pa ako igrac nije uspio staviti 3 faking boje na modeli....
bilo bi u redu da painting ne ide na overall score nego da ima svoju posebnu natjecanje, jer za spejs marines igraci je puno lakse farbat ljepu vojsku nego za ostatak, a ne vidim zasto bi onda oni trebali imati vise bodova
sto se tice WYSIWYG svi novi kodexi imaju vec pisano sto imaju (npr rhino ima searchlight, a ko je to stavio na model?) _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Štrebo

|
Postano: uto ožu 03, 2009 8:57 pm Naslov: |
|
|
ovak:
1750 il 1850 je super jer dodaje fleksibilnost vojskama, tak da će se za te bodove strpat više trupa il neš slično - a ovo s karakterima/land raiderima/monolitima je glupo jer ak neko misli to igrat imat će i u 1500 bodova...
farbanje definitivno da - minimum 3 boje al ne da farbanje tolko bitno utječe
tj. ne da nosim npr. masakar il slično u bodovima govoreći
wysiwyg- obavezno; imali smo prošle tak da možemo i ove godine
za one koji se muće s armoured companyjem- tak i tak nova garda izlazi jučer pa za turnir tak i tak neće vrijedit
a osim toga armoured company niš ne može klejmat pa je u banani
sportsmanship isto ko i painting- da, al ne niš značajnije
(makar ne bi bilo loše da se povećaju ti bodovi pa da ne bi bilo varanja, kenjanja, itd....)
u vezi scenarija se moramo dogovorit il vidjet šta su na gt-u napravili  _________________ 'Of all the Primarchs of the Space Marines it is Sanguinuis whose temples rise aside those of the Emperor, and whose name is cherished by orindary folk in gratitude for the life that was taken and the life that was spared. Alone of all the Primarchs his memory is honoured by a sanctified day of celebration, the Sanguinala, when Adepts across the galaxy wear upon their breast the red badge of the Lord Angel.' |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

|
Postano: uto ožu 03, 2009 10:53 pm Naslov: |
|
|
na prvi pogled nisu loša pravila. mislim da bi se ovog trebali držati. _________________ /Water = bacteria/
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

|
Postano: sri ožu 04, 2009 7:41 am Naslov: |
|
|
Opa .. lep set pravila ... prst gore tifi ...
Mislim da bi to trebali primjeniti ... _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Štrebo

|
Postano: sri ožu 04, 2009 8:45 am Naslov: |
|
|
super su pravila al ono odlučivanje izjednačenja pomoću victory pointova nije u duhu 5 ed
je, to je najlakše riješenje al cilj igre su neki objectivi pa i makar te lik masakriro ak ti držiš objective, a on ne ti pobjeđuješ
dogodilo bi se da je i dalje onaj s vojskom koja sve pobije najjači
ovo generiranje misija prije svake partije i baš nije najpametnija ideja
- trebale bi se sve igrat tak da nama prednosti za neke vojske itd.
npr. ak se slučajno dobije da se svih 6 puta igra anihilacija, gard npr i slične vojske nemaju šanse
i obrnuto ak se dobe milijuni countera onda unitima mnogobrojnija vojska ima prednost
- u pravilima uopće nema o pofarbanosti spomena, osim da mora bit pofarbana vojska ko i wisiwig
- a i sportsmaship baš i nije neki _________________ 'Of all the Primarchs of the Space Marines it is Sanguinuis whose temples rise aside those of the Emperor, and whose name is cherished by orindary folk in gratitude for the life that was taken and the life that was spared. Alone of all the Primarchs his memory is honoured by a sanctified day of celebration, the Sanguinala, when Adepts across the galaxy wear upon their breast the red badge of the Lord Angel.' |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

|
Postano: sri ožu 04, 2009 9:28 am Naslov: |
|
|
Stoji ...
No mogu se iskoristiti .. tj biti baza prema kojoj cemo napraviti svoja pravila ...
Strebo daj neki primjer misije kak bi po tebi trebala zgledati ...
Moja ideja je da se za victory dobije 2 boda, draw 1 bod a lose o bodova .. s tim da u misijama u kojima se ima vise kauntera tj. objektiva dodaje jedan bod za onoga koji drzi sve .. npr ima se 4 countera ako ja drzim 2 a ti jedan ja sam pobjednik i dobivam 2 boda ti nula , ako ja drzim 2 i ti 2 onda je draw a ako ja drzim 4 a ti nula naravno 2 boda zbog pobjede i 1 bod zbog svih objektiva .. jedini bed takve ideje je HQ misija .. no u njoj se moze odrediti da za bonus bod moras drzati sve djelove stola ili ubaciti bonus kaunter koji ce odredivati dodatni bod.. ali po meni bi trebalo teziti sto vise da se ne racuna kolicina pobijenih trupa nego koliko si dobro napravil misiju ...
Za farabanje bi stavil bodovanje ovak:
-samo undercoat 0 bodova
-tri boje na 100% vojske 1 bod
-3 boje i vise i unificirna vojska po pravilima vojske a ne da jedan zuti a drugi plavi na 100% plus sredene baze 2 boda
-Obavezno preko 3 boje na celoj vojsci sa unificiransocu cele vojske, sredene baze, 60% vojske skovertirano i to smisleno su 3 boda
.. mislim da je to fer za trud ...
A sportsmeship bi stavil da su ocjene od 1 do 5 .. ako si dobil od 50 posto igraca ocjenu manju od 3 onda dobis 0 bodova, naravno ako je iznad dobis 1 bod i to je to .. _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: sri ožu 04, 2009 9:58 am Naslov: |
|
|
| Ezav je napisao/la: |
-Obavezno preko 3 boje na celoj vojsci sa unificiransocu cele vojske, sredene baze, 60% vojske skovertirano i to smisleno su 3 boda
.. mislim da je to fer za trud ... |
mislim da to nije fer!? trebao bi bar 4 ili cak 5 bodova......jel si je covijek ipak dao truda i vremena......(uglavnom bar 4 boda - jel je to duplo od samo osnovnih 2 kaj se dovije za samo ofarbanu vojsku i baze)  _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|