| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
FallenNeko

|
Postano: sri lis 28, 2009 4:35 pm Naslov: novajlija |
|
|
dobardan dobri ljudi arkadie... ja sam s frendom poceo war40k...
tojest poceli bi, ja sam kupio jedne grey knightse, on jedne space marince
ja sam ful nabrijan na daemonhuntere...
poceo sam ih farbat s kistom, prvo sam stavio chaos black pa mirthril silver... onda jos i detalje... ponekad mi se boja pocne ljustit -.- ili se kao izkrha... kak se igra strateski dio neam pojma... nemam pravila... totalno sam nov... al imam daemonhunter codex!
kae drybrushing, s kojim bozjim kistom mogu detalje onak jebeno male detalje farbat...
ak ima neko voljan pomoc, bit ce cijenjeno
tnx _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Brother Perun

|
Postano: sri lis 28, 2009 5:01 pm Naslov: |
|
|
pozdrav! welcome aboard!
ovak, mogu ti reć neke stvari tipa za drybrush ti treba neki stari kist kojem odrežeš vrh ili moš kupiti u LoM-u kist za drybrush, radi se tako da umočiš kist u boju i onda višak boje obrišeš o novine ili papirnati ručnik te sa ostatkom boje prelaziš preko površine koju farbaš (nisam baš nekaj u objašnjavanju,nadam se da si skužio ) to ti je najbolje radit za izgleda metalnih površina tipa boltera itd. VAŽNO JE DA KIST NE UMOČIŠ U VODU! zato se i zove drybrush.pazi, nemoj to radit sa dobrim kistom jer to uništava obične kistove.
za male detalje ti treba fine detail brush, kupiš ga u LoM-u isto.
za igru ti treba WH40k rulebook pa ga prouči sa frendom i polako uz igru skontate pravila.
ovo za boju ne znam, nikad mi se nije događalo. vjerojatno ovisi kak farbaš, boju treba malo razrijediti vodom, najbolje koristiti spužvicu od blistera, na nju kapneš boje, koliko ti treba pa umočiš kist u vodu i pomiješaš. pazi da ti boja ne dođe do metalnog dijal kista.
eto, bu ti možda netko i bolje objasnio ka ti ja nisam dobro, jebga nisam profesor
živio!  _________________ bolje umrijeti od litre nego od kapi
http://manufactorumworkshop.blogspot.com/
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
FallenNeko

|
Postano: sri lis 28, 2009 5:15 pm Naslov: |
|
|
e tnx dud, kupit cemo rulebook, skinuo sam si sve codexe s neta al nemrem to proucavat ko knjiga codex...
hmm drybrushing nisam skuzio ali, svi daemonhunteri i grey knightsi su cijeli metalni...
airbrush... mi to treba?
oce pomoc... jel skup?
bojo sam bez vode uopce... samo kist u boju i maljaj...
mozda se zato ljusti... nema dobar grip? idk
ruka mi se dosta trese dok farbam detalje zlatnom ili crvenom... a one tekstove kaj imaju zakeljene po sebi nemam blage kak da napravim/nacrtam
tnx puno
kad su... okupljanja? ili igre il nesto u tom centru... mogli bi ja i frend doc i pogledat malo, upoznat se s ekipom?
edit: fala jos jednom
i da... dal da kupujemo s neta ove figurice il je i lom dobar... _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Brother Perun

|
Postano: sri lis 28, 2009 5:29 pm Naslov: |
|
|
subotom u švarcovoj, centar za kulturu maksimir, od 16h pa dok ne nestane pive pa onda se tam može bolje objasnit stvari!  _________________ bolje umrijeti od litre nego od kapi
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
FallenNeko

|
Postano: sri lis 28, 2009 10:05 pm Naslov: |
|
|
ok, sad ... pofarbo sam svoje prije u basecoat crnu (al mi se boja skupljala) i onda gore mirthril silver, blood red pecati i ostali kao veci djelovi, detalji koji se sjaje u burnished gold...
danas sam kupio black wash...
imam ideju: basecoat bijela, pa onda ona siva kaj je nekak plavkasta, pa crna gore, detalji koji su zlatni na kutiji idu u mirthril silver a ovo kaj je bilo crveno ide u liche purple... oci su ice blue...
plavi ink gore mozda?
kaj dela ink anyway... wash onak daje neki shadow effect...
kaj su oni sprejevi za 100 kn u lomu... i da dvoumim se izmedju space marinaca i daemonhuntersa....
nemrem se odlucit... daemonhuntersi su malo skupi i nema ih bas u lomu... a space marinci black templarsi addon mi izgledaju dobro
ahh puno sam napiso... kom se da citat nek pomogne...
i da zakaj mi se boja skuplja na metalnim povrsinama... i ja bi neki kist koji je tanak i polutvrd... _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Brother Perun

|
Postano: čet lis 29, 2009 9:48 am Naslov: |
|
|
ti sprejevi u LoM.u su ti undercoat sprejevi i isplati se kupiti ih jedino ak bu ti vojska bila sa njima ofarbana, imaš u kemoboji samsvim solidne sprejeve, Happy Color, uzmeš bijeli i crni i to matt nemoj gloss.
za ovo kaj si reko da ne znaš kaj bi skupljao, bilo bi ti dobro da se odlučiš prije nego počneš kupovat jer i sam si vidio da baš i nije jeftin hobi svaka vojska ima svoje prednosti i mane pa vidi koja ti se više sviđa i sa kojom bi ti bilo draže igrati, na kaj briješ u vojsci itd.
ink ti je koliko znam sličan washu samo gušći? to ne znam najbolje jer ga ni ne koristim, ali malo
evo malo prosurfao forumom pa ti našao objašnjenje: Ink ti je razrijeđena boja koju koristiš da bi ofarbao udubine na figuri. Suprotno od toga ti je drybrush - njime farbaš izbočene površine. - znači slično washu.
za kistove protegni nožice do LoM-a pa tam fino ispitaj, to ti najbolje, da na licu mjesta vidiš koji ti je najbolji.
eto toliko, nadam se da sam pomogao  _________________ bolje umrijeti od litre nego od kapi
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sketch

|
Postano: čet lis 29, 2009 10:01 am Naslov: |
|
|
Wash: za sjenčanje
Ink: tinta za pisanje i sl. U biti blago razvodnjena boja.
Moj prijedlog ti je da jednu subotu dođeš u Arkadiju kad netko bude igrao pa da vidiš kako to funkcionira. Porazgovaraj malo s igračima pa se odluči za vojsku koju hoćeš. _________________ SPRUE FOR THE SPRUE GOD!!!
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
FallenNeko

|
Postano: čet lis 29, 2009 10:20 am Naslov: |
|
|
e a ove subote, tojest prekosutra? oce bit nekog?
mislim ja bi doso tad...
ja se inace zovem Filip pa ono...
da... _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sketch

|
Postano: čet lis 29, 2009 10:43 am Naslov: |
|
|
lol xD koji neorganizirani post :P
kolko sam upućen trebalo bi biti. Obično ima nekog osim ako je prostor zauzet, al o tome budemo obavješteni na vrijeme. _________________ SPRUE FOR THE SPRUE GOD!!!
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Brother Perun

|
|
| [Vrh] » |
|
 |
FallenNeko

|
Postano: čet lis 29, 2009 1:55 pm Naslov: |
|
|
ok onda cu doc ^^
nadam se da ce bit neko voljan poucit me zanatu farbanja i strategije xD
hmm... kak da transportiram svoje figurice?
ima neki kofer jelda... al ja to nemam...
ima neko rulebook za prodat/posudit/fotokopirat
nevolim elektronicke vrste _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: čet lis 29, 2009 1:56 pm Naslov: |
|
|
ak ga fotokopiraš isto ti je kao da ga printaš. _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
FallenNeko

|
Postano: čet lis 29, 2009 3:00 pm Naslov: |
|
|
erm kaj je onaj sprej u lomu.. ispod boja
ima par sprejeva... cemu to sluzi...
e da izprintat -.- ja sam fkt mutav tog se nisam sjetio T_T
tnx na svim savjetima _________________ Tread Not So Lightly |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sketch

|
Postano: čet lis 29, 2009 4:05 pm Naslov: |
|
|
To ti je ovo:
| Brother Perun je napisao/la: |
| ti sprejevi u LoM.u su ti undercoat sprejevi i isplati se kupiti ih jedino ak bu ti vojska bila sa njima ofarbana, imaš u kemoboji samsvim solidne sprejeve, Happy Color, uzmeš bijeli i crni i to matt nemoj gloss. |
_________________ SPRUE FOR THE SPRUE GOD!!!
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|