| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Krunkova
|
Postano: ned kol 27, 2006 4:24 pm Naslov: Čitajte rulebuk |
|
|
Jučer sam se po neznam koji put našo u situaciji da me 5 ljudi uvjerava u nešto što nije točno.
Igro sam protiv Marka i pod kraj partije čarđo Drachiticu skupa s vičicama na skvod death guarda koji stoje u coveru.
Ok.
Drahitica ima plasma granate.Vičice NEMAJU plasma granate.
5 ljudi me uvjeravalo da bi sad Drahitica udara prva,jer se cover ignorira(pa onda DG nemaju inicijativu 10 zbog kavera nego 4)- a onda udara moj skvod koji ima inicijativu 6.
Evo vam paragraf vaših imperijalnih granata:(str 39 u rulebooku)
Fragmentation grenades can be thrown to force them to keep their heads down during a charge.(nebitan opis)
(bitno) Models armed with frag grenades that are charging enemy in or behind cover fight with initiative 10,so they strike blows simultaniously with defenders.
Sad ak to čitamo po vuku,skvod u kaveru ima inicijativu 10,tvoji modeli koji imaju frag granate inaju inicijativu također 10,pa je sve u isto vrijeme,osim ak si slaanešovac pa imaš warp scream koji njima onda smanji inicijativu na 9.
A sad PLASMA granate:
Rather then the crude fragmentation grenades used by other races,tghe Eldar use plasma grenades to stun their opponents and drive them out of cover when they charge into combat.(pazi sad) The efects of cover on close combat are negated by plasma grenades,so all fighting is done in the standard initiative sequence,the initiative 10 for cover being lost.
Kad čitamo ovaj odlomak KAKO PIŠE, kad 2 ili više squadova charđaju skvod u kaveru,a bilo koji od skvodova koji čarđaju ima i baci granate,skvod u kaveru GUBI inicijativu 10,i tuče se sa svojom standardnom inicijativom.
Čitajte rulebuk,molim ljepo.  _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Likvor

Pridružen/a: 12. 10. 2005. Postovi: 3225 Lokacija: Dark side of zagreb
|
Postano: ned kol 27, 2006 5:54 pm Naslov: |
|
|
Kaj nije da svi moraju granate da bi imali inicijativu 10(frag)? Ako pridruženi lord ima te granate onda samo on može upotrijebiti te granate ne i squad koji ga slijedi. Piše ovako: "Models armed with.......", što bi po mom mišljenju bilo da oni koji imaju mogu a oni koji nemaju - nemogu. Jer onda bi se isto muljaža mogla napraviti i s melta granatom koji sam recimo dao svom aspirin championu a nemre ih imati moj squad da svi onda mogu napasti tenkića.A onda, opet, možda i griješim. _________________ /Water = bacteria/
In all the world, there's only one technology,
a rusty sword for practicing proctology!
34L : 21V : 6d |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: ned kol 27, 2006 6:21 pm Naslov: |
|
|
U pravu si ti. SVI moraju imat frag granate.Frag.
Ali ne i plasma granate.Piše da se svi bore po inicijativi,te da protivnik ne dobije bonus od kavera.
Neznam koja je to fora da spec. pravila od imperije bi trebala se odnosit na druge vojske?
SM,chaos i IG imaju granate koje im više odgovaraju,eldari imaju svoje granate(koje s imperial granatama nemaju nikakve veze) ,koje za eldare rade bolje. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
|
| [Vrh] » |
|
 |
mkrulik@inet.hr

|
Postano: ned kol 27, 2006 6:56 pm Naslov: |
|
|
Ali isto tako taj se paragraf može odnositi i samo na jedinicu koja ima plazma granate te da se samo za nju all fighting odvija prema inicijativi. _________________ What was pink now is blue,
What was one now is two. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: ned kol 27, 2006 7:11 pm Naslov: |
|
|
| Krunkova je napisao/la: |
U pravu si ti. SVI moraju imat frag granate.Frag.
Ali ne i plasma granate.Piše da se svi bore po inicijativi,te da protivnik ne dobije bonus od kavera.
Neznam koja je to fora da spec. pravila od imperije bi trebala se odnosit na druge vojske?
SM,chaos i IG imaju granate koje im više odgovaraju,eldari imaju svoje granate(koje s imperial granatama nemaju nikakve veze) ,koje za eldare rade bolje. |
to ti je pravi stav POWERGAMERA Kruno..... :?
dakle nesto sto bi npr disko king zahtjevao .....jer je u teoriji by the book....
no u praksi te granate NE kostaju 10+ bodova po komadu nego pretpostavljam isto kao i imperijalne tj oko 1 do 2 boda te je za pretpostaviti da je INTENT game designera bio:
ista cijena=barem slican efekt
svako daljnje iscitavanje bonusa je moguce no i dalje powergamerski
doduse ....sigurno ste culi za GWovu novu politiku RAW (tj Rules As Written) koja se povlaci po GW forumima i zgražava igrače.
ukratko sva pravila se trebaju citati samo onako kako piše u rulesbooku/codexu i NESMIJE se primjenjivati logika i zdrav razum.....i po tome je kruno u potpunosti u pravu....no po tome i ork truck screena land raidera jer su oba samo size 3 vozila
i sljedece bjesnoce:
melta bomb nije melta veapon jer u opisu tog NE PISE da je melta
terminatori zapravo NE nose terminator armor jer im opet NIGDJE NE PISE da ga nose....
necroni se MOGU WBBat protiv demolisher cannona jer kako piše:
"A Necron cannot self-repair if it was destroyed by a close combat weapon that allows no Armour saves or any weapon whose Strength is twice the Toughness of the Necron concerned. This can be over-ridden by the Resurrection Orb."
a kako se sada po novom Tyrannid facku i RAW tumacenju pravila to tumaci SAMO ONAKO KAKO piše, onda se necron warrior bez beda diže protiv str 10 oružja jer to oružje ima snagu VEČU od 2*T
i najbolje za kraj.......dugo sam se mucio da to nadjem:
| Citat: |
RE: [40K] Necron WBB - EldarRaven
Replies [13]. This Reply Posted [8/17/2006 17:46].
This is why I love this quote: "As a rule of thumb, the designers do not hide "easter eggs" in the rules. If clever reading is required to unlock some sort of hidden option, then it is most likely just a result of wishful thinking." |
no to pitanje i dalje treba postavit GWu ....pa neka se oni vade iz sranja u koje su se uvukli kad neznaju napravit igru kak spada |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: ned kol 27, 2006 7:22 pm Naslov: |
|
|
| mkrulik@inet.hr je napisao/la: |
| Ali isto tako taj se paragraf može odnositi i samo na jedinicu koja ima plazma granate te da se samo za nju all fighting odvija prema inicijativi. |
ja se slazem sa Igorom jer ako sve citas doslovno onda se "svasta" moze kao i ono davno kad smo vas uvjeravali da po novom i demon princ se moze infiltrirati naravno sto stvarno nema smisla ali kako je napisano mozes bez beda nategnuti da moze..... :wink: _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: ned kol 27, 2006 7:29 pm Naslov: |
|
|
KRUNO - PAUAGEJMER ILI KMEČAVAC?!  _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: ned kol 27, 2006 7:36 pm Naslov: |
|
|
| TIFUSAR je napisao/la: |
KRUNO - PAUAGEJMER ILI KMEČAVAC?!  |
 _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: ned kol 27, 2006 8:32 pm Naslov: |
|
|
Čemu vrijeđanje?
Piše ljepo tamo da se efekti covera negiraju.
Pod frag grenades piše da unit koji ih ima dobije inicijativu 10.
Pod plasma grenades piše da unit koji je u kaveru gubi kaver.
Pogledajte opet,molim ljepo.
Sabole,ti si najinteligentniji i najrazmuniji.Pazi,nije powergejming-to pravilo je fer.
Zato što ako npr skvod benšija stoji u kaveru je čarđan od skvoda scoutova sa frag granatama,benšike imaju unicijativu 10(od kavera i od svojih maski po novom)-sad i marinci dobiju inicijativu 10 i istovremeno su.
Da nema kavera benšike bi bile prve.
Ako unit koji ima inicijativu 5 i plasma granate čardja unit koji je u kaveru(pa ima 10 od istog),onda unit u kaveru GUBI kaver i sad se tuku po inicijativi.
Kako god okreneš onaj tko čardja je u prednosti.
Sabole,ja te molim (pošto si najinteligentniji od ekipe ovdje)- nisi išo vrjeđat mene ponaosobno i bar si pročito što piše-učini to još jednom.
Plasma i frag granate po opisu,efektu nemaju jedne s drugima nikakve veze.
Pravilo multiple kombata(gdje se zbrajaju woundovi,modeli,napadi itd) samo govori tome u korist.
Frag granate daju unitu koji charđa inicijativu 10.
Plasma granate ODUZIMAJU unitu koji je u kaveru inicijativu 10.
Pogledajte zadnju rečenicu:
The efects of cover on close combat are negated by plasma grenades,so all fighting is done in the standard initiative sequence,the initiative 10 for cover being lost.
Dajte ljudi čitajte- to pravilo je aktualno već jedno pet godina.(od 3rd ed.) _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: ned kol 27, 2006 9:05 pm Naslov: |
|
|
kao sto rekoh istina je da to piše
i to sve štima u 1 na 1 fightu
ja bih rekao da se tu ipak mora primjeniti zdrav razum ....i da skvod mora sam imati granate da bi od njih imao koristi jer bi bilo sasvim legalno inace:
1)skvodu dodas charactera kojem kupis plazma granatu po sitnisu bodova
2)taj skvod sa kerekterom assaulta
3)by the book protivnik gubi cover
4)nalemaš sve sa skvodom iako nisi NIŠTA PLATIO
dakle namjerno si koristio RUPU u pravilima da bi povečao svoju šansu za uspjeh na ŠTETU tvojeg suigrača (koji ti je možda prijatelj)
ne izgleda baš ljepo....zar ne....
ali ja kao i svaki drugi rules lawyer ce ti reci da BY THE BOOK imaš pravo ako to ŽELIŠ FORSIRATI
no ne bih se kladio da je namjera designera da sa rupom u pravilima omoguće IZBJEGAVANJE PLAČANJA upgradea
pravi odgovor na to je baci d6 ...na 4+ je kako ste se već dogovorili .....
i pošalji pitanje GWu |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: ned kol 27, 2006 11:13 pm Naslov: |
|
|
Iskreno neznam kak to funkcionira kod D. Eldara..
ALi ja kada uzimam plasma granate nemrem uzeti samo jednu...
nego za cijeli skvod, tj 2 boda po modelu i tocka...
Znaci ak lord ima svoju ekipu sa sobom i njima moram kupiti granate...
A kaj ne bi trebalo biti da ako je ekipa vec u cc da gubi sve benificije covera????
Ak je tak onda je moguce da se lordom carđa prvo pa onda s skvodom vestica pa onda se igra po cistoj inicijativi...
Ali mi je i dalje cudno da si mogel glavnoj vestici uzeti granate a druge ih nisu uzele...
Jerbo ak ja ocem da mi Exarh nosi plasma granate moram ih platiti za cijeli sqvod jerbo on dlazi s njima!!!!! _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: pon kol 28, 2006 8:37 am Naslov: |
|
|
| Krunkova je napisao/la: |
Čemu vrijeđanje?
Piše ljepo tamo da se efekti covera negiraju.
Pod frag grenades piše da unit koji ih ima dobije inicijativu 10.
Pod plasma grenades piše da unit koji je u kaveru gubi kaver.
Pogledajte opet,molim ljepo.
Sabole,ti si najinteligentniji i najrazmuniji.Pazi,nije powergejming-to pravilo je fer.
Zato što ako npr skvod benšija stoji u kaveru je čarđan od skvoda scoutova sa frag granatama,benšike imaju unicijativu 10(od kavera i od svojih maski po novom)-sad i marinci dobiju inicijativu 10 i istovremeno su.
Da nema kavera benšike bi bile prve.
Ako unit koji ima inicijativu 5 i plasma granate čardja unit koji je u kaveru(pa ima 10 od istog),onda unit u kaveru GUBI kaver i sad se tuku po inicijativi.
Kako god okreneš onaj tko čardja je u prednosti.
Sabole,ja te molim (pošto si najinteligentniji od ekipe ovdje)- nisi išo vrjeđat mene ponaosobno i bar si pročito što piše-učini to još jednom.
Plasma i frag granate po opisu,efektu nemaju jedne s drugima nikakve veze.
Pravilo multiple kombata(gdje se zbrajaju woundovi,modeli,napadi itd) samo govori tome u korist.
Frag granate daju unitu koji charđa inicijativu 10.
Plasma granate ODUZIMAJU unitu koji je u kaveru inicijativu 10.
Pogledajte zadnju rečenicu:
The efects of cover on close combat are negated by plasma grenades,so all fighting is done in the standard initiative sequence,the initiative 10 for cover being lost.
Dajte ljudi čitajte- to pravilo je aktualno već jedno pet godina.(od 3rd ed.) |
Gle kruno ako ti je i Mark rekao da to nije tak kak tvrdis to znaci da i oni tam tak igraju.....nemres ti sam igrati drugacije od ostalih igraca u Europi.....i kad smo kod razuma hvala na "komplimentima" ali ti si jedini koji ima problema sa tim svi se sloze oko jednog jer je to logicno, a ti jedini seres - ne to nije tak!!!!! I stavrno moras biti pomalo naivan da doslovno citas sva pravila u 40k i brijes da ona skrivaju nes sto si ti skuzio a drugi nisu...... _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation!
Zadnja promjena: Dark Cross; pon kol 28, 2006 8:39 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
mkrulik@inet.hr

|
Postano: pon kol 28, 2006 8:38 am Naslov: |
|
|
Situacija archon zaseban i skvod vičica čarđaju na marince u kaveru.
Archon ima plazma granate a wičice ne.
To ide archon pošto se računa kao poseban unit benefitira od plazma granata ali vičice ne.I kak se to onda rezolva archon ide prvi po inicijativi 7 jer negira efekt kavera,a nakon toga marinci protiv vještica idu sa inicijativom 10,rekao bih de ne!
Razlika između plazme i fraga je što frag efektira tebe kao unit(diže ti inicijativu na 10 u čarđu u kaver)a plazma efektira protivnički unit(unit gubi efekt kavera),tako da koliko god zvučalo nevjerovatno smatram da je Kruno u pravu što se tiče ove situacije jer da je kao ovako gore to bi bilo zbilja nemoguće. _________________ What was pink now is blue,
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: pon kol 28, 2006 9:16 am Naslov: |
|
|
po treci put .....da to tako pise ......
NO mislim da su designeri samo zaboravili recenicu o plazma granatama zaboravili dovršiti sa "....The efects of cover on close combat are negated by plasma grenades,so all fighting is done in the standard initiative sequence,the initiative 10 for cover being lost .....VS the unit armed with plasma granades"
jer sklerozni kakvi jesu nisu se sjetili da bi se mogla desiti situacija gore opisana (a da su designeri i inače takvi svi mi znamo)
ako i druge nesuglasice nastale nedorečenošću pravila rješavamo zdravim razumom onda ne vidim zašto to ne bi primjenili i u ovom slučaju?
tj novi rulesbook omogučava demon prinčevima i bikerima infiltrate jer u potpunosti superceeda pravilo iz kodex chaos .....i time ponistava paragraf koji doticnima brani infiltrate
powergamer i ruleslawyer ce koristiti rupu u pravilima nastalu nedorečenošću istih, ostali ....kao i večina ovdje će nadam se primjeniti zdrav razum i reci ne hvala
samo je pitanje tko se priklanja čemu :? |
|
| [Vrh] » |
|
 |
mkrulik@inet.hr

|
Postano: pon kol 28, 2006 10:07 am Naslov: |
|
|
Slažem se gejms workshop je kriv što radi glupa pravila(koja pritom ne testiraju i onda dolazi do zajeba)-tj uopće u obzir ne uzimaju codexe(kao da njih pišu neki potpuno treći ljudi).
Normalno takve stvari ne bi niti objasnili u nekoj errati ili tako nešće. _________________ What was pink now is blue,
|
| [Vrh] » |
|
 |
|