| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Corin

|
Postano: pon ruj 04, 2006 9:15 am Naslov: HtH VS. Vozila |
|
|
Situacija 1::
Turn 3:: Land Raider se pomakne 8"
Turn 3 (neprijatelj):: shooting faza, penetrating hit na Land Raider-u, isti je imobiliziran... assault faza (istog turna) zaleti se na land raider neki unit...
pitanje:: Da li u close combatu u ovoj situaciji unit pogadja Land Raider samo na 6 (posto se micao 8"), ili ga automatski pogadjaju jer je imobiliziran?
Situacija 2:: (ono sto me u stvari i zanima)
Turn 2:: Tri obliteratora se priblize monolithu i pucaju po njemu, naprave penetrating hit, i imobiliziraju ga (monolith sleti na stol).
Assault faza, obliteratori se zalete na monolith (posto ga sad automatski pogadjaju jer vise ne leti), ali nekim cudom monolith i to prezivi.
Turn 2 (protivnik):: micanje, pucanje, assault normalno... ali... da li sad obliteratori mogu udarati po monolithu? monolith se nije micao (imobiliziran), a obliteratori su i dalje na njemu...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: pon ruj 04, 2006 10:13 am Naslov: Re: HtH VS. Vozila |
|
|
Situacija 2:: (ono sto me u stvari i zanima)
Turn 2:: Tri obliteratora se priblize monolithu i pucaju po njemu, naprave penetrating hit, i imobiliziraju ga (monolith sleti na stol).
Assault faza, obliteratori se zalete na monolith (posto ga sad automatski pogadjaju jer vise ne leti), ali nekim cudom monolith i to prezivi.
Turn 2 (protivnik):: micanje, pucanje, assault normalno... ali... da li sad obliteratori mogu udarati po monolithu? monolith se nije micao (imobiliziran), a obliteratori su i dalje na njemu...
da ako nisu pucali u nista drugo osim monolita ili ako nisu uopce pucali, mogu ga normalno cardjat i tresnut automatski jel se nije micao jer je imobiliziran...... _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: pon ruj 04, 2006 10:55 am Naslov: |
|
|
krivo si shvatio... nije turn igraca koji ima obliteratore, moj je turn (necron), ali obliteratori i dalje stoje na monolithu od proslog turna...
dakle, da li oni u mojem turnu smiju tuci u close combatu po monolithu...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Hrc

|
Postano: pon ruj 04, 2006 1:12 pm Naslov: |
|
|
mislim da ne... _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: pon ruj 04, 2006 1:41 pm Naslov: |
|
|
Neb' reko', posto nema WS.Neznam dal to negdje pise ali ja nisam siguran. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: pon ruj 04, 2006 1:59 pm Naslov: |
|
|
nigdje ne pise... pise samo da vozila ne mogu biti lockana u close combatu, tj. da mogu normalno otici... ali ne pise da li combat nstavlja ako je vozilo ostalo na istom mjestu... po nekoj logici da, zasto bi se obliteratori zaletili na monolith, udarili jednom i onda stali lupati...
ali...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Dark Cross

|
Postano: pon ruj 04, 2006 3:29 pm Naslov: |
|
|
ne nemogu udariti jer oni nemogu lokati vozila kao sto i sam znas
gledaj to ovak da monolit nije imobiliziran on bi se odmaknuo od njih
tako da ti je to isto bez obzira je li on imobiliziran ili ne plus close combat se moze nastavljati samo ako nisu to vozila sto bi znacilo da tvoj monolit nemre
u tvom trnu udariti oblice pa ni oni nemogu njega..... _________________ Repent yourselves!
The Cross is your only salvation! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pon ruj 04, 2006 7:29 pm Naslov: |
|
|
Da maknemo sve nejasnoće odmah.
Naslov je kontradiktoran sam sebi.Ne postoji HTH protiv vozila koja nemaju Ws.Prema tome,možeš ih čarđat ali nakon što si tu assault fazu završio combat je gotov i modeli nisu lockani što znači 3 stvari:
-da oni neće u protivničkom turnu po njemu lupat
-da ako se po njima može pucat
-da ako to vozilo stoji u njihovom fall back coridoru a padnu moral postanu traped i prema tome uništeni su _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: pon ruj 04, 2006 9:38 pm Naslov: |
|
|
nadi mi to u rule booku...
ne da ja sad cjepidlacim, nego kad mi se to ponovno dogodi da mogu to objasnit protivniku...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: uto ruj 05, 2006 1:10 pm Naslov: |
|
|
Na strani 71 pod "Infantry assaulting vehicles" imamo dva paragrafa.
Prvi je objašnjenje situacije ,drugi je pravilo.
Whilst vehicles can be assaulted by infantry,they cannot be locked in close combat by them,so when the vehicle's player turn comes around it can simply drive off(unless damage prevents it).Alternatively,it could just remain stationary and blase away with it's weapons at the enemy around it,although this could be rather dangerous when using ordenance or blast weapons.
Piše nimalo dvosmisleno _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|