| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
nonsenssse
|
Postano: sub lip 04, 2005 8:46 pm Naslov: Pomagajte drugovi - Necron 1500 lista |
|
|
Za pocetak, pozdrav.:D Vjerujem da me dio vas ovdje vec pozna sa Agramovog foruma.
U svakom slucaju, evo pripremam se za ljetni turnir pa tumbam po army listama i ne znam sa cime poceti. Igram s Necronima i polako istrazujem njihove prednosti i zaostatke. Htio bi cuti sto mislite o ovoj listi...pokoju sugestiju itd.
Necrons 1500
Lord w res orb, des body, gaze of flame, warscythe
10 warriors
10 warriors
3 destroyers
3 destroyers
10 immortals
3 wraiths
(i naravno )
monolith
Lord ide sa 3 bodyguard wraitha. Cini mi se da s njima predstavlja pregadni kombo. Ostatak je pretty much shooty, s time da res orb i lith osiguravaju eventualno povlacenje iz CC-a u slucaju iritantnih assassina. Jedini problem je - nisam siguran bi li ovo funkcioniralo?
Hvala vam puno na eventualnim sugesitjama... :D _________________ Neka, neka... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: ned lip 05, 2005 9:50 am Naslov: |
|
|
Moje misljenje da je to totalo munckin lista.....
Tj. da ce pre dobro funkcionirati.....
Ali najveci autroitet za necrone je Corin koji vec godinama iga s njima pa ce ti on moci najbolje rec..... _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
TIFUSAR

|
Postano: ned lip 05, 2005 12:33 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav, Nekronijanče!
Meni lista zgleda čist o.k., vrlo shooty sa gadnim brzim c.c. unitom.
No, kako Ezav reče, Corin je ipak najupućeniji u Necrone.
U svakom slučaju, igraj što više pa ćeš najbolje vidit kaj ti i kak radi. _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Orky

|
Postano: ned lip 05, 2005 6:45 pm Naslov: |
|
|
čini mi se dosti funkcionalnom -al ja ti nemam preveč pojma o nekronima _________________
 |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: ned lip 05, 2005 6:49 pm Naslov: |
|
|
Eh zato naj srat  _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Orky

|
Postano: ned lip 05, 2005 6:51 pm Naslov: |
|
|
a gle ko se javio :gw-ov vlastiti "expert" koji je sam napisao kodex
-ajde napiši i meni jedan
|
 |
Krunkova
|
Postano: ned lip 05, 2005 7:22 pm Naslov: |
|
|
Cekaj malo,Lord ide uz tri wraitha u cc??? Znaci ok ti chardas protivnika i kako god bilo ostat cete u kombatu ili ces stajat na sred livade...onda tebe charda unit sa strane i nitko ti ne dode u kontakt s lordom pa tvoj lord ne udara...ti pobacas svoji ajmo rec 9 napada s wraithovima(ako su svi prezivjeli),to ubijes 2 modela...ako...sad on udara i zabije ti 2-3 wraitha i sad ti lord baca LD na -1 jer je ispod 50% unita,te do -2 jer je outnumberan...padnes Ld nedaj boze i ode i 3 wraitha(jer ih nema takvih vise na stolu) i lord jer ce ovi definitivno zarollat na I+ d6 vise od njega ,njemu je I 4...
Tako da nebih ja iso se s rogatima bosti,no lista je ok kao takva,te bi lord trebao bit blizu svega da svima daje WBB....to je generalna taktika necrona...sacekusa.
Prvo s destroyerima pobijes tenkove, check
Onda cc trupe...check
onda sve ostalo...check
A monolith ce naravno uvijek stizat deep strikeom,zar ne? :wink: _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
nonsenssse
|
Postano: ned lip 05, 2005 7:52 pm Naslov: |
|
|
@krunkova:
Lord ce biti u blizini ostatka veseljaka dok se prilika ne ukaze. Nije on sa svojom pratnjom 4 man army!
A Lith je u pravilu planiran kao upadusa sa unitom warriora... Ili sam...to zavisi o tome protiv cega se moram borit. _________________ Neka, neka... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: ned lip 05, 2005 10:25 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav Nonsenssse,.. dobro dosao na forum...
kao prvo, ignoriraj Krunkovu, od kad ga poznajem on tvrdi za su wraithovi i Lord veoma losi za CC, ali ja i dalje tvrdim suprotno...
Makar.. Lord sa 3 wraitha obicno nije dovoljno... prvo zato jer ce te propucati, tako da to HtH-a obicno wraithovi ne dodju, nego dodje samo Lord... (a onda obicno nastrada...)... istina, sve ovisi o tome protiv koga se boris, koliko ima terena za skrivanje, i koliko je neprijatelj pripremljen za HtH...
S monolithom si mislio teleportirati warriore a ne drzati ih kao rezervu da izadju iz monolitha? (pitam, pitam zato jer to NE mozaes, dva troopa moras imati na stolu, a tek treci moze doc kroz monolith za njihovom pravilom rezerve)
Lista ti cisto ok... jedini problem vidim u tome sto ce ti destroyeri svi morati biti jedni do drugih ako hoces WBB... ali uglavnom, preporucujem da listu isprobas u borbi prije turnira (i to protiv sto vise razlicitiv codexa, tako da vidis gdje su ti jace strane a gdje slabije)...
Problem liste ti je standardni Necronski problem (Nedostatak AP2 oruzja).. ali s malo srece, sve to da srediti...
Moja preporuka... dodji subotom do arkadije, imas tamo puno protivnika, dakle dosta iskustva za skupiti, a i da ljudi malo igraju protiv drugih necrona, posto mene vec neki podosta mrze...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: ned lip 05, 2005 10:55 pm Naslov: |
|
|
| Ma nitko tebe ne mrzi, samo te možda tako gledaju :wink: |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pon lip 06, 2005 6:29 am Naslov: |
|
|
Corine,nisam napisao da su 3 wraitha i lord losa u cc,no cinjenica je da su to samo 4 modela,a wraith je jednako otporan u cc kao i SM kad ga ne udaras power weaponom.Reko sam covjeku da ne ide grlom u jagode(sto je i sam shvatio) s unitom od 4 modela....
A kad mislim ako protivnik charga,onda po uvjetom da nije razvucen ko spageta prek cijelog stola ,charga s necim reprezentativnim... _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: pon lip 06, 2005 9:47 am Naslov: |
|
|
znas kaj.. mi mozemo pricati i pricati o tome koliko je nesto dobro... ali to je sve teorija... treba to staviti na stol, i onda gledati kako radi (ili ne radi)...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pon lip 06, 2005 12:32 pm Naslov: |
|
|
Ti tvrdis da je to dobro,ja tvrdim da nije TAKO dobro-jer bez sumnje ima bolje,moja teza se zasniva na bodovnoj osnivi.3 writha su 123 boda,lord u tom obliku je nekih 170 brat bratu...to je 300 bodova...
Za 300 bodova ti dode takav Cevap da to nije istina.
Ili 16 genestealera...
ili 20 wychica on foot...
ili hrpetina guardijana
ili 20 SM scouta...
3 wraitha i Lord su jako malen unit. Probati na stolu i ti ja znamo da ne treba,jer znam da sve iskalkuliras prije nego sto dodes na stol i to je dobro.Zato i uzmes 6 wraithova-jer ih je 6,jer su dva unita,jer ako dobijes kombat mozda outnumberas protivnika,jer ima 24 napada S6,jer ako protivnik zastura imas dvije prilike ga ulovit,jer mozes assaultat 3-4 razlicita unita ako hoces(4 ako stoje na gusto)...itd.
Plus,i ti i ja znamo ,corine(uz full respect) da su wraithovi ko i destroyeri pun kurac bolji u 4th nego sto su bili u 3rd Ed...dobili su turbo boost(sto je notorna glupost da ga imaju al to je GW -pa nema smisla to dalje komentirati kako i zasto.
Tako da 3 wraitha + lord....ne bih bas...6 wraithova i lord,e to je vec respectabilno...
Jesam li spomenuo da oni klejmaju dva quartera ako prezive? klejmaju ih 8) ... _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
Corin

|
Postano: pon lip 06, 2005 12:39 pm Naslov: |
|
|
istina... 6 wraithova je duplo bolje nego 3...
Zasto biti glup pa se zaletiti sa 3 wraitha na 16 genestealera ili 20 wychica?
Wraithovi meni sluze da uniste heavy weapon timove, tako kad dodje monolith da ima vecu sansu za prezivljavanje... Svi tvrde kako je monolith neunistiv... je, neunistiv je kad prije toga maknes 60% heavy weapon oruzja sa stola...
_C |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: pon lip 06, 2005 2:06 pm Naslov: |
|
|
Neces se zaletit na 20 wychica ili 12 genestealera-oni ce se zaletit na tebe...ok nece jer im neces pric ni blizu...no ne treba cak niti to da zabijes 3 wraitha-dovoljno je bijednih 10 bansheeka-koje nisu neki uber cc squad ima podosta toga sto ih notorno jebe u mozak.A to sve zavisi o tome je li portivnik postavljen na hrpu ili je razvucen.Ak je postavljen na hrpu onda ce monolith bi jako sretan,ako nije onda ce wraithovi biti sretni..
Monolith je kao spomenuto jako jeftin tenk za to sto radi-jeftiniji te bolji od Land ridera on any day...to smo vec raspravili kako je i zasto dobar
Rekao bih da je 6 wraithova (paradoskalno) vise nego dvaput bolje od 3 :? ,jer su dva squada-sto je jako bitno za WBB rollove.
Jel se lord na destroyer bodyiu racuna ko large target(aka prirodni T mu je 5)?
Kao deamon prinz...
A nonsensse,lista ti je dobra,dodi u zar ptica(kao sto je napomenuo Corin) i probaj malo tu svoju listu protiv nekih uhodanih armija na velikim terenima,protiv ljudi s kojima jos nisi igrao a igraju dobro. _________________
|
| [Vrh] » |
|
 |
|