|
|
 |
 |
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Sabol
|
Postano: sri srp 06, 2005 11:15 am Naslov: |
|
|
mislim da je ovaj post otisao pre daleko od teme.....nije ni cudo sto sam se iskljućio
kruno.....daj mi ljepo pobroji po točkama zasto mislis da su SM sponzorirani
ono tipa .... 1. imaju to i to
2. nepobjedivi su u ....
3. itd....
pa da napokon otkrijem kaj tebe muci u životu..... bar u vezi wh-a |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Vorheart

Pridružen/a: 02. 04. 2005. Postovi: 87 Lokacija: Velika Gorica / Zagreb / Osijek
|
Postano: sri srp 06, 2005 12:51 pm Naslov: |
|
|
Oi, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... toga će bit stranice...
Vjerojatno ćemo umrijet od starosti prije nego to pročitamo...  _________________ Svasta |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: sri srp 06, 2005 1:07 pm Naslov: |
|
|
A ko te ćera da čitaš?
Samo lagano skrolaš da vidiš Orkijeve il Rašine upadice  |
|
| [Vrh] » |
|
 |
DIsco King

|
Postano: sri srp 06, 2005 10:23 pm Naslov: |
|
|
Ne znam kaj je tak posebno u sm-ima,svi briju da su neke velike sponzoruše,a kad ih gledam u usporedbi s chaosom tako su bijedno jadni da jo to prestrašno,chaos te outshoota ak hoče ili zabije u combatu...
Da ne počinjem s tim kak su im jadni HQ-i,nisu loši,ali nijedan se nemre mjerit s bilo kojim poštenim chaosovcem... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Degman

|
Postano: sri srp 06, 2005 11:09 pm Naslov: |
|
|
Chaos ima bolji HQ, što jes jes, ali glede tko koga napuca...
Baš i nebi reko. |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: čet srp 07, 2005 6:59 am Naslov: |
|
|
| DIsco King je napisao/la: |
Ne znam kaj je tak posebno u sm-ima,svi briju da su neke velike sponzoruše,a kad ih gledam u usporedbi s chaosom tako su bijedno jadni da jo to prestrašno,chaos te outshoota ak hoče ili zabije u combatu...
Da ne počinjem s tim kak su im jadni HQ-i,nisu loši,ali nijedan se nemre mjerit s bilo kojim poštenim chaosovcem... |
Da ne valjaju nebi ih ti skupljo... :wink:
Zasto su SM sponzorirani ?
Jer su vojska bez mane,zato.Kako to mislim? Kad god izade neko novo pravilo ono je u 80% slucaja tu da bi malo pomoglo sm,a u ostalih 20 % im ne skodi.
Npr.
3rd ed je dozvoljavao da se u cc s characterom(bilo kojim-seargent,commander itd) udara bilo koja figura koja je u BTB kontaktu...
Kaj mislis ko je uvjek dobio po picki? SM seargent jer on fura power weapon.Zakaj su to maknuli? Zato da bi ekipa prestala cvilit po internetu.Inicijativa 4 naspram eldasrske koja je 5 i tyranidske koja je 6 tu i tam je nedostatak-no gw se pobrinuo da ne bude takav bed....
Onda je doslo do sljedece velike promjene da terminatori imaju inv sejv(na pocetku 3rd ga nisu imali)-zakaj....nitko ih nije uzimao prije
Oni su bili i ostali ziheraska vojska sto se tice dizajna.Nemozes puno pogrijesit.Ali, s druge strane ne naucis igrat jer manevrirao ti ili ne to a priori ne donosi prednost,no moglo bi ti prikriti mane(npr LS AV 10 sa svih strana).
LS nije open topped??? jer ekipa nosi power armour??? WTF??
Znaci pogodi ka raketa i vozac nije umro??? A puca blagih 7 puta...
To kaj Ap4 ne ubije chaosovca nije bed jer ubije sve drugo.Moras shvatit Sabol da "najgori" truperi SM i najgora oruzja su jebeno efektna kad ih koristis u stilu " stavi pravu stvar na pravo mjesto"-pitaj ezava kak on svakim danom nekaj novo nauci o Eldarime jer su u usporedbi jako kompliciraniji nego SM.Efektnost kod Eldara dolazi tek dobrom igrom-SM je do neke mjere garantiraju.
Uzmi si za primjer predator-za neskupih 150 bodova dobis tri lascannona...istina mogo bi lec od prvog turna ,no ne ak ga dobro postavis itd.Ak legne odmah onda znas kak je meni ponekad-a nisam nikad reko da ravager(koji je neki cudni prototip predatora) ne valja...no za DE vrijedi Speed iz my armour...tu ti nitko nis ne garantira....ti jesi brz i mozes odletit ali nemres letit vise od 6" i pucat sve kaj nosis pa nisiu nekoj bitnoj prednosti sto se toga tice,tko ti nadalje garantira da ces se imat si sakrit s Ravagerom,ima i drugih stvari za sakrivat.Sve je to vrlo relativno s DE....dok ti SM garantiraju neke stvari.
Predator se ne mora bojat vrlvinda,bassiliska i takvih didi.Ravager je open topped(jer ne nose power armour [smilie=orc6.gif] ) i kosta 105 pts-a
ok znaci da 45 bodova vise ti dobijes
-veci AV
-nisi open topped
-twin linked
-opcije oruzja
ali nisi tak brz
Nije ni h bolter za bacit na predatoru.Destructor verzija je jos jeftinija a npr protiv DE je super,pucas puno ,svejedno je s cim jer mali spicasti ginu od svega.Ok ,to je nekak i logicno da kad te pogodi tenk da nemas sejv...
Treba probat sva oruzja na rosteru koja SM imaju,jer mozda te ista ne ubijaju SM,no zato ubijaju sve drugo zivo.
Carnifex ti nemre pobit cijelu vojsku ak imas samo 10 scouta s powerfistom na seargentu(koji nesme stajat u prvom redu) ,no ak ti tih 10 scouta budu zastopani od 20 shugavih gauntova,onda nisu SM krivi nego si pogrijesio....no problem je sto ih GW prezentira kao elitnu vojsku bez mane.E ponekat treba manevrirat i igrat kao elita,ne tretirati SM kao imperial guard(Dario skola) jer oni nisu IG i nemaju extra mllion modela.
Rekoh prbaj razlicita oruzja....znas kaj napravi 2 flejmera u dva squada protiv tyranida..? rostilj buraz.
A znas kaj napravi bolter na repid fajeru?
Znaci 10 majmuna flejmer,h.bolter....i jos 10 flejmer,powerfist i rajno
Zakaj rajno??
Pa da te odfura u repid fire range(to ne mora bit ravno narijed-moze b it i lijevo ili desno) i da ih pobijes sve odmah...
A predator ce pucat...i LS ce pucat i micat se okolo.
SM codex ima 21 ranged weapon....
DE codex ima 11
Ok,u DE codexu postoji 3 oruzja koja ubiju SM samo tako,to su redom
Destructor(plasma cannon)-na ravageru....ko pomenuto prije...AV 11 open topped
Dark Lance-infantry ili tenk
Blaster -infantry ili bajkovi
Dakle ta tri oruzja ubiju SM da on nema sejv...ali ga ima kad stoji u zgradi
Oruzja koja ubiju DE a SM ih imaju vrlo
Bolter-no sejv
H.Bolter-no sejv
Plasma cannon-no sejv
Lascannon-no sejv
Melta-no sejv
M.Melta-no sejv
Flajmer-jao...no sejv
Sniper raifl-ok imam 5+
Whirlwind-no sejv
M.Launcher no sev ili 5+
Auto cannon-no sejv
Demolisher cannon-pogadjas...nema sejv
itd....
Dakle stavi pravu stvar na pravo mjesto...
Budi elita
Sto se chaosa tice...
Da,krasan je to codex,i ima svu problematiku svijeta kako slozit nesto efektno a da imas vise od 20 majmuna na stolu.
Cevap je prica za sebe..
Chaos te nemre outshootat samo tako,to nije tocno.SM moze uzet 9 LS koji ce napravit takvo sranje da je to tuzno...
Ti momci puknu 63 puta po rundi ....to je prosjecno 25-30 woundova....
Jako neugodno,oni su tek dio vojske...
Nadalje snajperi....stavi pravu stvar na pravo mjesto...
pa vrlvind pina ekipu...
Jeftiniji truper u prosjeku...
Chaos te ne outshoota...
SM ipak imaju mobility & firepower....pa dobro dosli u DE vozni park di se ti vozis a on puca po tebi -no ak se znas vozit onda ce on najbat ljuto.
Chevos je prica za sebe,taj momak zahtijeva tvoju paznju ...a sta je to?? sta-sta-sta???
Bludisha-pa gledajte...nije chevos nego je DP-dabl penetrejsn...
Lik ti ga tutne tam di bubi...
jao
No treba s njim znat.
Kao HS stavis dva predatora i vindicator ,i nece ti sam tako ic cilo prek livade...pa uzmes dredu i scoute (aka pomenuta grupa 1) i unit taktikalaca te chaplina ili lajbrerijana. Ostatak bodova po zelji,preporuka LS ili attack bajkovi.
I nece ti se nis strasno desit ak koncentriras vatru,ne postavljas se u liniju i ne ostavljas jedinice samima...
Taktikalci kaj stoje u shumi i glume extra zivote je vec tak izlizana varijanta da je to tuzno.
pitanja?
P.S-ak je dugacak post,za vas koji teze usvajate nove sadrzaje,procitajte pocetak,pa napravite pauzu...pa onda dalje.Nemrete stavit trakicu jer ovo nije knjiga
I pliz nemojte me flejmat jer to nema smisla,ak me Sabol pitao da to napishem onda je ok da argumentiram sve sto kazem ,ali ne na nacin "ja sam u pravu" ili " to je jednostavno tak" i sl...
Hvala _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Vorheart

Pridružen/a: 02. 04. 2005. Postovi: 87 Lokacija: Velika Gorica / Zagreb / Osijek
|
Postano: čet srp 07, 2005 9:18 am Naslov: |
|
|
Ma nije tak strašno kak sam si zamislio... good points. :) _________________ Svasta |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: čet srp 07, 2005 9:46 am Naslov: |
|
|
po meni da bi netko bio sponzoriran taj bi trebao imati nefer prednost pred svim drugim vojskama koja se ne moze drugacije objasniti nego da autor igre preferira tu vojsku ili model
primjer toga je egzorcist.....svima je poznato da je krak raketa S8 AP3...
dakle ako je to najaci krak projektil koji postoji u WH svijetu ...kako se objasnjava da Wicthhunteri naglo imaju S8 AP1 raketu.....po meni taj model ima nefer prednost pred ostatkom svijeta jer njegove AP1 krak rakete se ne mogu nikako drugacije objasniti (u pravilima ne pise da su to melta rakete niti imaju dodatnih d6 ap kako bi melta trebala imati) nego da su autori igre napravili novi COOOL model i htjeli povecat prodaju istog ne razmisljajuci o ostatku svijeta koji jos uvjek ima 8 3 rakete.......
zakljucak : ili je krak raketa 8 3 za sve ili je 8 1 za sve ...ili je netko sponzoriran.....
dakle Kruno ....kolko shvacam iz citanja tvojeg posta tebe smeta
1. sto se vise ne moze u ccu tuci po određenom modelu
2. sto su termiji dobili invulnerable save
3. sto dark eldar ravager ima armor 11
4. sto land speeder nije open topped
5. sto je u sm codexu vise oruzja koje negiraju DE save nego sto je u DE codexu oruzja koje ignorirju marinacki save
postoji sansa da sam nesto previdio jer sam na poslu :D
moje pitanje zasto smatras da su SM sponzorirani sa ove liste izbacuje tocku 3 jer to nema veze sa SM, i tocku 5 jer je opet povezana sa drugom vojskom
dakle ostaju
1. sto se vise ne moze u ccu tuci po određenom modelu
2. sto su termiji dobili invulnerable save
4. sto land speeder nije open topped
ova lista mi je vec nekak kratka da bi se objekivno reklo ...."istina ...SM imaju tolko rupa da su sponzorirani".....no mozda si nesto zaboravio reci ....pa ti tako dajem priliku da ...podsjecam na nacin 1....., 2...., 3..... dodas jos cinjenica po kojima su SM sponzorirani po tvom misljenju
a sad da se pozabavim spomenutim tockama
1. vise nitko ne moze targetirati u ccu tako da i IG i SM i chaos i DE i E i svi ostali veteran sergeant ekvivalenti bivaju zasticeni ....prema tome od te izmjene u pravilima ne profitiranju samo SM nego sve vojske...a posebno recimo IG cija inicijativa je jos niza od SM (a to spominjem jer si rekao da je inicijativa bitna za tvoj argument)
zakljucak.....sve vojske su profitirale, IG i nisko inicijativne vojske najvise .... SM nisu sponzorirani po toj tocki jer nisu najvise profitirali
2. u trenutku kad su termiji dobili invulnerable save .... ta vrsta savea je bila po prvi put uvedena i za druge modele....ili mi se samo tako cini....
tipa na pocetku su samo demon prince, eldar avatar, chaplain, i jos mozda par modela imali inv save ( i to los samo 5+)... a tada su u GW odlucili inv save dati cesce......tako je u novom kodeksu kaos(a mozda i ranije) inv save dan termijima i obliteratorima
sve u svemu....istina terminatori su dobili inv save u faqu ali to se desilo zato sto kodeks nije bio predvidjen da izadje jos neko vrijeme a do tad inv save nije bio cest.....a od tog trenutka je cesci
također je bitno naglasiti da ako je to vec sponzorirano pravilo....onda je i kaos sponzorirana vojska....dakle ili su i SM i kaos sponzorirani ....ili nije nitko....
3. LS nije open topped......istina...to je iskljucivo SM vozilo ...i prema tome SM su u prednosti prema drugima.....no to vozilo je takvo kakvo je ....ni bolje ni losije od drugih.....ima svoje pluseve i minuseve ...a ti definitivno najbolje znas koliko je AV 10 loš jer se stalno zalis na niski AV svojih vozila....
kada bi postojala neka druga vojska u power armoru ciji bi LS bio open topped za razliku od SM verzije...ja bi bio prvi koji bi rekao da su SM sponzorirani u tom pogledu.... no nitko drugi nema tako nesto...prema tome SM nisu u prednosti prema istom modelu iz druge vojske...dakle NISU SPONZORIRANI po tom pogledu
ali kao sto sam vam vec 1000 puta nabio na nos kaos bajkeri i kaos drednot jesu sponzorirani prema SM verzijama.....jer iako je to u biti isti unit u oba kodeksa ...kaos verzije imaju velike prednosti u odnosu na SM verziju.....(+1A u oba slucaja je velika prednost po meni...a i dodatna specijalna pravila i opcije)
mislim da sam odgovorio na 3 tocke koje sam izvukao iz tvojeg posta i da po tim tockama SM nisu sponzorirani ...tj nemaju vece prednosti u odnosu na druge vojske
pozivam te da ponudis jos (ljepo sortirano) tocaka po kojima mislis da su SM u samim pravilima ili necem drugom bolji od ostatka
@Disco king ..... slazem se s tobom jer se to do sad pokazalo u igri u vecini slucajeva
jos jedna stvar kruno.... demon prince nikad ne leti prek livade.....da je tak bedast nikad nebi ni doso do mene......problem je da on leti od covera do covera..... i i dalje stigne u 3 krugu do cca bez da ja mogu pucat po njemu.....a ako nemrem pucat ...onda su 2 predatora i jedan vindicator lijepi veliki point sink .....
a ideja da se zaletis sa 10 papaka u rhinou na tiranide je tak velka glupost .......kruno ...daj molim te......ka.... i ubije mu jedan squad gauntova sa rapid fireom...... a upravo sam mu se priblizio na 12 inca.....CIJELOJ NJEGOVOJ VOJSCI......dakle samo sam mu pomogao da me lakse zacharđa ....i time se pomakne jos blize......i zablokira toliko potreban LOS do njegovih pravih bestija.......a onda se taj isti squad gauntova jos i vrati ......ali se mojih 10 idijota ne vrati.....
to je cisti SUICIDE....i mislim da cce ti to vecina ljudi ovdje reci..... |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: čet srp 07, 2005 11:55 am Naslov: |
|
|
Odgovorit cu ti samo na prvo pitanje.Otkud njima ap1 raketa?
Odgovor je ancient technology.
Ostalo mi se nije dalo citat. _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Heretik

|
Postano: čet srp 07, 2005 12:16 pm Naslov: |
|
|
Brother Bero, Techmarine:
Zašto onda cijela imperija ne krene u masovnu proizvodnju
sa tom ancient technology (ili bar jedan Forge World), pa da nam sve
SS trupe, ovaj elitne trupe budu opremljene najboljom opremom
kao što i zaslužuju?
E ne bi li pouništavale neprijatelje Imperatora i čovječanstva?
A ono što ostane, može se podijeliti domobranima,
odnosno Imperijalnoj Gardi?
Vjerojatno će im dobro doći kada provale zli i podli i vaki naki podanici Kaosa?
Naprijed, u novoj pettisuću-ljetci, sagradimo bar jednu tvornicu za te projektile!
Khm, nisam mogao odoljeti. Sorry Gitd. _________________ Just murdering people in their homes and blowing up their evil churches.
Hell yeah! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Krunkova
|
Postano: čet srp 07, 2005 7:45 pm Naslov: |
|
|
Ok,zasto se ti sa mnom svadas?
Nisam ja piso wh40k...nit ka citam u zadnje vrijeme.
Da rijesimo par stvari,kategoricki odbijam tvrdnju da cvilim jer nemam sejv...nije mi bed vec sam se naviko jer je to tak od prvog dana.
Rajno s 10 marinaca i flejmerom ne mora ic naprijed,moze i lijevo ili desno pa repid fajera po cemu hoce.I neces ga valjda poslat samog? Di si to vidio da infantry ide solo rjesavat stvari.
Kad vec ides naprijed,onda posaljes i dredu,i lend spidere itd....
40k se ne igra da jedan squad ubije drugi neko se igra tak da manevriras i lupis jedan protivnicki squad sa svoja dva ili tri da bi ga potpuno unistio i nece ti bit zao.Naravno da neces sve poslat na 10 gauntova.LS love i ulove genestealere...itd...
Zasto su SM sponzorirani protivnici.
1.To je vojska koja nema manu.
Trebas firepower -imaju ga
AV 14-imaju i to
Jeftine a dobre trupe(scouti) imaju
Infiltrate,tank hunter itd-i toga ima
They shall know no fear-ne sjecam se kad sam vidio squad marinaca da je zasturo sa stola-ak je onda je to jednom godisnje
Solidni karakteri(Chaplin i Librarian valjaju-Commander suck)
Mobility...bajkovi lend spideri
CC trupe(terminatori,dredo)
Twin linked oruzja
Valjda najduzi popis oruzja od svih...
Solidan izbor tenkova te transporta
E sad da objasnim sto znaci biti sponzoriran.Ne postoji u SM codexu prototip jedinice koja opce na valja nikad ni pod razno.Sve jedinice imaju svoju primjenu.Sve. Ne radi se o statistici.Radi se o opciji.
Da, Chaos bajkeri imaju attack vise,ali nemaju They shall know no fear...
i malo ih je kao i SM bajkova,al kad zasturaju onda se ne regrupiraju.
Sabole,pa 40k se ne igra tak da ides glavom u zid dokazivat da nes ne valja ili usporedivat jednu jedinicu s drugom.SM bajker je fast attack unit koji se koristi za flenking i kurenje protivnikovih tenkova itd.Ne koristi se cesto,i nije cc unit-jednostavno nije i ne treba ga kao takvog koristit pa se cudit kaj ne radi.
Chaos bajker je cc unit,skup i malen....s cim god da puknes po tim momcima,njima je sejv 3+ ak koriste turbo....dakle roknes s 3 LS i njih vise nema 5 nego 2...i kaj sad...? Chardaju tvoj infantry i onda dredo charda njih(pazis da dredo ne popije raketu ranije) i nema ih vise...
Lend speeder je fast attack u kategoriji za sebe,mane kao takve kod njega mogu biti minimalizirane(posto je pokretan,malen i puca puno ,mozes ga i sakrit) i kosta malih 80 bodova....ne mogu se nahvalit Lend Spidera nisam ljubomoran ili zavidan i sto vec,samo sam impresioniran tom jedinicom. Dao bih puno toga da DE imaju takav tenk-jeftin a koristan i raznovrsan.AV 10 je tak relativna stvar kad je uvijek glencing hit only...
Nastavljam s argumentiranjem
2.SM su jednostavni...
Ne mora te bolit glava kak ces doc do protivnika,kakav ce bit stol,kolko ima terena i kakva spesl pravila protivnik ima.SM ima jako dobre statove ,moral i sejv za 15 bodova po modelu. To Je prednost... Protivniku moras pobit Elite choiceve i onda ispada da od ground trupa ostanu njegovi foot sloggeri i tvoji-a tvoji su bolji...
Kaj mislis kak to da kad su Dario i Raso igrali DA vs Chaos jednom tjedno da je Dario uvjek pobjedivao sa golemim razlikama a Raso sa minor victoryem? Nije zato kaj Dario je fenomenalan a Raso nema pojma.Uvjek su bili tu negdje.No ak Dario ubije Cevapa u ranoj fazi onda ce se Raso jako namucit da nekaj napravi s ostatkom vojske jer ga je manje,a +1 A,I5 u chargu i blood lust i kaj ti ja znam ti nis nece pomoc kad ti Khornovci ili Undividedi svi ginu jednako brzo ko prosjecni SM kad po njima pocnes pucat ....bolterima,da bolterima iz blizine.
Ide 10 khornovaca,a s druge strane ide 20 taktikalaca(jer je Chevap umro) i taktikalci lagano puknu flejmr i meltu,i 18 shotova iz boltera...kaj sad...a ostane 4 khornovaca...i kaj buju oni..? Pa nis posebno.
Bazicni turper SM je jebeno dobar za 15 bodova.
3.SM imaju mnogo posebnih pravila.
Uz dobre bazicne statistike,tu su jos dodatne OPCIJE koje se mogu na pravi nacin iskoristit.Drop podovi,teleport homer,Iron Halo,auspex itd...
Kak kod okrenes na prste jedne ruke mozes nabrojit ekipu kaj moze imat 4+ inv. sejv u cc...Necron lord,Deamon prinz,Dark Eldar lord.
E sad ti meni raci: Necron lord-pa nije bas da covo izvlaci partije u cc....nije to bas pametna idea od njega to ocekivat,varijanta sa Wraithovima je vjerujem dobra,ali brate koji su to bodovi ...Deamon Prinz koji ima 4+ ima Onaj berserker glaive,pa je lud i ide prema najblizem protivniku tko zna di bi to moglo bit?
DE lord ima 2+...to je mrak,ima i T3-e to nije mrak...tak da on ce svaki 6 sejv past...hm...a to bi mogo bit bilo koji sejv,tj. od bilo cega.Znaci 10 SM pukne bolterom 20 shotova i lik sejva laganih 12 sejvova....ok mozda ih prode sve i za tih 12 ima 2+ jer se desavaju u isto vrijeme bez obzira bacas p redu ili sve skupa,cim padne taj 2+ on je voda...
Ostaje nam u toj kategoriji Chaplin.6napada u chadu,sve ih re-rolla,squad s koji je isto rerolla ,ima power weapon po defaultu i ima 4+ sejv....mrak jednostavno mrak najbolji HQ za svoje bodove
LD 10 i jeftin... ne valja ic glavom kroz zid i radit uber commandera jer nije od tog istog chaplina nista bolji...ima S6 a ovaj ima 4....a za cijenu tog komandera imas Chaplina i lend spider... ....daj chaplina i ledn spider-od viska glava ne boli.
Ili imas vise DOBRIH trupa...
5.Niti jedno pravilo novo ni staro ne zakida SM.
To kaj se vise nemre udarat Seargenta nije pogodilo SM,jer je njim uvijek bio cilj samo ubit sto vise protivnickih trupera,a lider unita ce otic kad padne moral koji mu je ne tako visok i nema they shall know no fear...
Kaj su bajkeri dobili turbo nije pogodilo SM ,jer nisu ovisili o brzini kao npr Eldari,Dark Eldari i Tyranidi.Mislis da je tyranidu sve jedno kad vidi i zna da mora racunat na to da ti mozes totalno repozicionirat svoja tri bajka kaj nose 2 flejmera....
To kaj skimmeri(Monolith,Falcon,Raider) ne blokira LOS nije naskodilo SM....sva tri tenka su se koristili za screening(cemu sluzi jebeni transport nego da oklopom stiti svoj infantry???
Kaj se iz transporta koji nijeopen topped nemre Chardat je u biti pogodilo Eldare,Chaos i njima slicne....i Blood Angelse te Spejs wulfse ...
Ali nije bed,Blood Angelsi imaju jedan CC unit kaj je posebno dobar,ostalo su taktikalci,tj Death Company koji ima besplatno jump packove,a Rajno se mice 18 ",tak da kad se iskrcas na mjestu sljedece runde vec si 2 " blize,meces se 6,trcis d6 i assaultas jos 6-od 15 do 21"...nije brzo ko prije al je i dalje najbrze.
SW imaju Blood Clawse kao CC unit,njeh mozes stavit 8-15 u unit,mozes ima uzet LRC i chardas uredno iz njega,i imaju 4 powerfista tranu....sve ima ljeka.
A kaj bu jadan Eldar,eldar koji i tak na svak svoj unit mora pazit jer ili nema dobar sejv,ili ne banana u cc,il ima kratak rend ili ne puca ili ima Bs3 ili je skup u tri pizde materine....i ima BS3
Sta je jos novog...da kad padnes moral i protivnik dobije vise na d6+ I nego ti,ne SM nisu umrli nego su se "takticki" povukli ...nemam rijeci
to ne treba zaboravit da da bi ti tip ubio cjeli unit,mora ih DOSLOVNO sve pobit do zadnjeg.Niti jedna vojska to nema osim SM.Kaj to nije prednost.
Lik te charda s uzasom i ti ostanes ziv...
Fearless modeli da bi bili fearless to placaju u bodovima,a sad eto ginu vise jer se ne povuku.SM se povuku ali ne umru vise nego sto si ih ubio inicialno....
Iz ovog posta se vidi koliko je druge armije teze igrat jer nemaju ovih 5 tocaka.I o takvim SM nebitnim stvarima ekushuli treba razmisljat.Ono na sto drugi moraju pazit SM dobije na gotovo i zagarantirano.
Sto je sponzor? Netko tko se brine za nesto na neki nacin. _________________
We must kill them. We must incinerate them. Pig after pig. Cow after cow. Village after village. Army after army....
(Colonel Walter E. Kurtz, Apocalypse Now) |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Ezav

Pridružen/a: 25. 03. 2005. Postovi: 1016 Lokacija: Vrapce - zelena soba
|
Postano: čet srp 07, 2005 10:21 pm Naslov: |
|
|
Krunko kak ti se sam da pisati sve to..........
svaka cast
trebal bi dobiti nagradu za njdulji post ikad napisan  _________________ Gljiva |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: pet srp 08, 2005 8:01 am Naslov: |
|
|
Zasto su SM sponzorirani protivnici.
1. To je vojska koja nema manu.
2. Trebas firepower -imaju ga
3. AV 14-imaju i to
4. Jeftine a dobre trupe(scouti) imaju
5. Infiltrate,tank hunter itd-i toga ima
6. They shall know no fear-ne sjecam se kad sam vidio squad marinaca da je 7. zasturo sa stola-ak je onda je to jednom godisnje
8. Solidni karakteri(Chaplin i Librarian valjaju-Commander suck)
9. Mobility...bajkovi lend spideri
10. CC trupe(terminatori,dredo)
11. Twin linked oruzja
12. Valjda najduzi popis oruzja od svih...
13. Solidan izbor tenkova te transporta
krenimo redom
1. mana je skupoca....i stoga manji broj modela i jos bitnije manji broj foc choiceva....a to ti znaci da protivnik ima prednost vec u deploymentu.. jer svoje lude likove skoro pa redovito stavlja poslje tvojih likova.... a to mu daje da te lupa tam gdje boli i di te nema
.....sve te opcije ljepo izgledaju ...ali onda ispadne da 2 las cannona sa tank hunter skillom u command squadu dođu ko jedan cijeli squad sa strane (2*35 + 2*3)... ima jos takvih skupih stvari koje rijetko isplacuju svoje bodove jer su skupe...no nije to neki bed
mane u drugim vojskama su često pokrivene sa nekom prednosti tako da nedostatak velike mane ne znaci odmah da je vosjka broken ...jer nema neke prednosti drugih
2. firepower postoji... no postojanje velike kolicine istog te ostavlja u banani naspram cca.. .dakle samo postojanje firepowera nije garancija uspjeha.....također i druge vojske imaju velik firepower (cak i veci u slucaju Tau) dakle... ni ovo nije karakteristika samo marinaca po kojoj bi oni odskakali od ostatka ... i time bili u prednosti
3.imaju AV 14....e jos da je koristan......
jer kad je land rider isplatio svoje bodove......odgovor.....NIKAD.... i najvjerojatnije ni nece.... a taj AV 14 i nije neka UBERMUNCHKIN prednost
kad pol vojski imaju str 10 oruzje ili neki ekvivalent koje ce stavit ionako u svoju lisu bio tamo LR ili ne.....dakle cak nemres ni iznenadit protivnika
4. Jeftine a dobre trupe(scouti) imaju.....
u teoriji.....skautovi imaju jednu VELIKU manu zbog koje im je isplativost upitna....a to je save 4+ ......vecina dobrog ili jaceg oruzja ima ap 4 ....dakle hoces neces scoutovi ce izginut ko pajaci ....i to vrlo brzo.....(da mozda imaju neki bonus u coveru ....jos bi i razmisljao o njima no to bi onda bilo mozda pre jako) to je dakle meat shield unit koji nece prezivjet pucanje a kosta 13 pts/ modelu.......orkovi mi se cine bolji u tom pogledu.....jer su jeftiniji po modelu ...imaju bolje oruzje u cc nose svoj cover.....imaju gomilu specijalnih fora .... i kostaju sicu bodova...
zakljucak ....jeftine a bolje trupe ima mnogo drugih vojski....dakle ne vidim sponzoriranje
5 na dalje dolazi uskoro |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Sabol
|
Postano: pet srp 08, 2005 9:08 am Naslov: |
|
|
@rašo..... ajde procitaj i moje i krunine postove....KOLKO GOD TO TESKO BILO...... pa objektivno kazi (kao nepristrani sudionik) ciji argumenti ti se cine jaci....
ovo vrijedi i za sve ostale koji imaju živaca za citanje duzih postova
no bero....tvoje misljenje je poznato....tako da nisi objektivan :) (osim ako ne promijenis misljenje) :D
5. Infiltrate,tank hunter itd-i toga ima
6. They shall know no fear-ne sjecam se kad sam vidio squad marinaca da je 7. zasturo sa stola-ak je onda je to jednom godisnje
8. Solidni karakteri(Chaplin i Librarian valjaju-Commander suck)
9. Mobility...bajkovi lend spideri
10. CC trupe(terminatori,dredo)
11. Twin linked oruzja
12. Valjda najduzi popis oruzja od svih...
13. Solidan izbor tenkova te transporta
5. to isto....ali jeftinije i lakse za uzet ima i kaos.....dakle nema sponzoriranja samo jedne vojske ...ako je to uopce sponzorioranje
6. meni redovito lete sa stola...ili bar bježe ic cca....istina nikad nisu izbrisani....i to je prednost koju priznajem...ali ako ih ulovis kada bjeze iz cca onda se gleda kao da su bili fearless....tj dobijaju automatske wundove
također za samo 1 bod po modelu kaos dobije reroll morala ili pininga a po profilu ima veci Ld ....tj kaos mora 2 puta lose rollat da mu se nekaj desi dok marinac treba samo jedamput lose zarolat da pobegne....dakle....statisticki...ali i u praksi na stolu ....kaosovci rjeđe bjeze.....no istina je da kada bjeze ....onda idu sa stola jer se ne mogu regrupati....(ako su ispod pola)
nemoj zaboravit niti da kaos ima opcije kupit druge markove ....koji osim sto daju FEARLESNESS daju i druge prednosti....dakle kaos ima vise opcija kojima moze negirati tu "They shall know no fear" prednost....i time vraca igru u balans (dakle nema sponzoriranja)
druge vojske također imaju neke fore za moral i leadership (rerolovi, mob size, fearlesness....)
8. solidni characteri ne znaci sponzorirani characteri....jer i druge vojske imaju solidne ako ne i bolje charactere....
9. mobility.....LS jesu dobri....no niski Armor. Bikeri nisu dobri, jer su skupi i osim sto su brzi ne rade nis pametno (premalo shootinga, premali cc,.... sto ostaje ?)
tenkovi nisu mobilni, ostatak vojske je trom i inertan....
i taj mobility je koristan SAMO ako znas protiv kog radis vojsku a ne za turnir......a najbolja lista....a cesto i vojska ....je ona cije jedinice rade jednako dobro protiv svih vojski koje mozes srest na turniru.....
kaj to meni znaci sto su bikeri u mom kodeksu kad ih necu stavit na turniru.....jer ce MOZDA biti korisni u 1 od 6 partija (npr ak igram protiv garde)......
10. cc trupe.....pa to isto ima i kaos.....a mislim da si i sam spomenuo da marinci nisu cc vojska...pa mi nemoras navoditi ovu tocku kao argument da su SM sponzorirani
11. twin linked oruzja.......hmmm......pa to ima svaka vojska koju ja znam....(ili bar mislim da ima)....opet nisu SM sponzorirani jer i drugi to imaju...
12. nije dobro imat ogroman popis oruzja......dovoljno je JEDNO univerzalno oruzje.... dapace jedno oruzje koje radi protiv svega je puno bolje... jer opet kaj to meni znaci kaj imam puno izbora ako trebam napraviti listu koja je dobra protiv svega bez mjenjanja oruzja u međuvremenu....
također....eldari nemaju velik popis oruzja.....no ono oruzja koja ce uci u listu su str6+ ap2 (ili 3) ....pa ti meni pricaj o termijima .....
dakle iako je popis oruzja malen sva su mocna i niskog apa.....definitivno bolje nego ogromna lista oruzja koje je svako dobro samo protiv necega, ako imas sve onda nisi u nicem dobar, a ako nemas nesto sto ti je tad potrebno onda opet lose
definitivno oruzje nije nesto po cem su SM sponzorirani....samo raznoliki jer su najstariji kao modeli
13. vozila i transporti su smjeh ove igre.....
transport koji ne stigne ni do pol stola nije transporti nego masovna grobnica na kotacima a ovo ukljucuje i LR
sansu doci do pol stola imaju 2 LR ali najvjerojatnije jedan nece doc ....a malo su pre skupi za bacanje.....kad si vec uzeo 2 LRa onda skoro da nemas kaj stavit u njih...
sva vozila su pre krhka ...i time neisplativa....
i opet ti kazes izbor tenkova........no na turniru NEMAS izbor....i ta nemogucnost izbora skoro da iskljucuje sva vozila iz liste.....jer naletis li na 1 tau ...ili 1 necron...ili 1 eldar ....ili 1 dark eldar.....nemas vozila a tvoj protivnik ima puno bodova....
opet kazem ....izbor je zapravo los.....bolje imat samo jedan monolit u codexu i ni jedno drugo vozilo.....i sa tim jednim postojecim zabit sve na turniru.... nego imat izbor ...pa protiv jednog igraca imat nes korisno na turniru a protiv ostalih imat 250+ pts point sink koji se nemre sakrit
jos ne vidim sponzoriranost....vidim samo raznolikost....koja JE dobra kad znas unaprijed portiv kog ces igrat ali je totalno LOSA na turniru
sjetio sam se jednog pravila ili izmjene koja je isla na stetu SM.....
dakle LRC se prije mogao micat 12 i pucat sa hrican bolterima i machine spiritom jedno oruzje.... a sad ak se mice 6 puca sve ( i bez machine spirita) a ako se mice 7+ ne puca NIŠTA...a machine spirit je 30 bodova glupo utrosenih koje nemres maknut...
isto je i s LR...prije je na 7+ mogao pucat 1 oruzje sa BS 2 a sad nemre....
dakle skup i neisplativ model je postao jos losiji....a vojska manje mobilna pa ti to objasni ako su sponzorirani |
|
| [Vrh] » |
|
 |
Rasho

|
Postano: pet srp 08, 2005 9:28 am Naslov: |
|
|
Trebalo bi malo provjerit,al mislim da nijedan forum nema ovak duge postove :D _________________ Bio mi je potpis predugačak...
Have no fear, i'm outta here!!!!!! |
|
| [Vrh] » |
|
 |
|
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama. You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|
 |
|
|
 |
|