FAQ Login
Pretražnik Profil
Članstvo Quizzes
Privatne poruke
Registracija
Bitke
Prethodna  1, 2
Započni novu temu   Odgovori na temu
Arkadia » Flames of War » Bitke
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mkrulik@inet.hr

Post Postano: pet pro 09, 2011 5:36 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

4. Krug
Nemci
Iz rezerva Mi dolazi beute t 34 i to na flenk gdje sam riješio svu prijetnju.
Mičem ga prema centru stola u nadi da će pomoć u rješavanju kakve god prijetnje koja se pojavi. Tigar napreduje prema pozicij pristova zaobilazeći veliko kameno brdo na sredini stola ali još uvijek ne otkrivajući flank jedinicama koji bi mogli doć iz rezerve. Topovi se ukapaju pokrivajući flank a brumabari se kreću u susret amerskoj pješadiji. Hmgovi pokrivaju brumbare i ubijaju 2 pločice , a mortari uspjevaju ne pogoditi. Brumabari pucaju po pješadiji i uspjevam je napokon pinat.

Ameri
Avioni ovaj put dolaze i to opet u paru, ali rezerve opet fejlaju ostavljajući stanjenu američku vojsku na cjedilu.
Pješadija ostaje pinana, a posljednji prist se priprema za bombardiranje.
U pucanju prist ne radi ništa, dok se avioni ovaj puta namjeravaju na pješadiju koja čuva nemački kaunter te ih pina ali i ne ozljeđuje.
Moral je nizak ali ameri se ne predaju.

5.Potez

Nemci
Iz rezerve dolaze skautovi i drugi platun pješadije naoružan panzershreckovima.Oboje na ljevi flenk di su topovi. Pješadija se otpina.
Oboje svježe pristiglih platunova kreću se at the double kako bi došli u poziciju za borbu dok tigar lagano očekujući njemačke tenkove nastavlja prema ostacima američke artiljerije. U šuting fazi hmgovi nastavljaju maltretirati amersku pješadiju zajedno sa mortarima i brumbarima ali poradi gone to grounda i konsilmenta šteta je minimalna- 2 pločice.Tigar gađa artiljerijsku komandu- i ovaj put bezuspješno. T 34 ubija amerskog obzerver šermana.

Ameri
Avioni ponovno dolaze u istom broju i sa njima cijeli američki tenkovski korpus. 4 šermana na topove i tigra, 4 76-ice sa komand tenkom po sredini dajući potlačenoj pješadiji tračak nade, te 3 šermana na flenk sa mojim kaunterom.Rašo sve tjera naprijed osim pješadije koja je i dalje pinana te prista koji nastavlja sa bombardiranjem. sa 76-icama puca u front brumbara i ne radi ništa(2 pogotka i 2 sejva).Pješadija gađa sa pinanom bazukom ali ne uspijeva pogoditi. Prist gađa golemu formaciju pjeešadije te uspijeva čak zapinat topove combat platun i scout platun- i pritom ubija jednu pločicu iz combat platuna. Avion pokušavaju tuč tigra ali pono ništa kao ni šermani koji ga pokušavaju pogoditi smoke municijom.

6.krug
Nemci
Rezerva više nema, topovi se odpinavaju kao i skautovi međutim combat platun ostaje kopat nos. Brumbari kreću naprijed između kuće i brda Brumbari uspjevaju dobacit do jedne 76-ice te ju ubijaju. Topovi uspjevaju bejl outat 3 od 4 šermana na ljevom flenku te sa tigrom dižem 4 u zrak. 3 bejloutana šermana padaju motivaciju te se povlače sa stola. Amerska pješadija ostaje jednom pločicom iznad 50% te osataju na stolu.
Brumbari se pripremaju za kažnjavanje od strane 76ica te 2ic šermana koji im se opašno približava na bok.

Ameri
Avioni dolaze u dvoje. Pješadija je i dalje pinana.
Videći da je ljevi flenk totalno razbijen rašo pokušava spasiti stvari pokrećući sve svoj jedinice u susret brumbarim te se 3 šermana juri prema mom kaunteru. 2ic dolazi u bok brumbarima i ja se počnem znojit.Prist stoji. I onda game breaker, rašo sa 2icom u bok i jenom 76-icom u bok ne uspijeva pogditi niti jedno, a preostala dva pogotka u front glatko spasim. Brumbarski zapovjednik glasno se nasmijao kad je vidio da unatoč tome što su okruženi skoro cijelom preostalom amerskom vojskom njegova tenkovska jedinica ostaje neozljeđena. # šermana na desnom flenku ubijaju pločicu njemačke pješadije koja drži kaunter. Prist fejla kao i avioni koji ponovno pokušavaju tuč tigra.

Na sredini stola u ovom trenutku se dešava glavni fajt, deseci tenkova izmjenjuju paljbu,amerska pješadija se bori za goli život a nemačkoj ponestaje municije za hmgove. Tko će pobjedti a tko umrijeti saznajte u sljedećem nastavku!

What was one now is two.
 [Vrh] »
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
mkrulik@inet.hr

Post Postano: pet pro 09, 2011 7:14 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

7. krug
Nemci
Pješadija na ljevom flenku se odpina.
Krećem se et the double sa svom pješadijom na ljevom flenku. Tigar dolazi na rašinu stranu stola te gleda u leđa 2ic šermanu. Brumbari stoje kao i pješadija koja čuva kaunter.
Tigar ubija 2ica a brumbari uspjevaju samo 1 76-icu. Moratri i hmgovi i dalje rasturaju amersku pješadiju. Pješadija pada ispod pola i brejka te rašo dolazi u poziciju da ako izgubi još jedan platun mora testirat comapny moral.

Ameri
Avijacija ne dolazi te je potrošena.
76-ice se kreću i ulaze u bok brumbarima kao i company command šerman koji se samoubilački zaletava usred brumbar platuna. Vidjevši da mu je jedina šansa da pobjedi rašo tjera preostala 3 šermana at the double prema moje kaunteru. U šutingu command šerman također ne uspijeva pogoditi brumbare međutim 2 76-ice polučuju prvi kežulti u brumbar platunu. Prist gađa tigra i ne uspijeva ga pogodit.

8.krug
Nemci
Tigar napreduje prem rašinom kaunteru kao i pješadija sa ljevog flenka. Pješadija koja čuva moj kaunter izlazi iz foxholova te se pripremaju za juriš šermana(panzerfaustovi volim vas).Brumabari stoje.
Tigar fulava recovery vehicle, dok brumbari zbog junačkog poteza comandera mogu ubiti samo jednu 76-icu što i rade. Dakako command šerman je također eliminiran u procesu. Rašo ovisi o motivaciji 76 da li će izgubiti partiju jer ako mu oni padnu broj platuna mu je ispod pola, a pošto mu je company commanda uništena samim time i gubi partiju. Rašo junački proalzi motivaciju i okreče se prema mojem kaunteru. Meni je preostalo samo gledat kako će izvesti tenkovski proboj.

Ameri
Gotovo je, ostalo je još samo jedna solucija a to je da Rašo proba probiti moju defanzivnu liniju sa jurišem svojih tenkova. Primiče se i puca sa mgovima. Ubija mi dve pločice i infantry mi je taman na jednoj pločici iznad pola te ne moram testirat motivaciju za brejkanje- pješadija je pinana.Nakon toga slijedi sudbonosni juriš u kojem što smo i ja i on tek tada shvatili slabo pozicionirao 76 te je nasjela na jedan panzerfaust dok su preostalih 3 šermana dobila dva.76 ica i jedan šerman umiru u defensive fireu dok jedan biva bejl outan. U jurišu mi ubija jednu pločicu ja padam motivaciju za break of ali ne i za to što sam ispod pola timova. Pješadija pobjegne ali još uvijek drži kaunter. Rašo se primiče sa preostalim funkcionalnim šermanom kaunteru i tu igra završava.

Rašo je ispod pola platunova i commnda mu je mrtva= Pobjeda za nemce.

Partija je bila vrlo napeta unatoč tome što je izgledalo da sam ga satrao u 5 krugu. Sve što mi je bilo na tom ljevom flenku u biti je bilo nevažno za dobivanje misije, dok je rašo svoje vojnike opasno približiti mom kaunteru. Na kraju je čak mogao i pobjediti da je malo bolje pozicinirao 76-icu u tom finalnom jurišu. Vrlo dobra i zabavna partija uz dosta uvida u to kako igra i jedinice same funkcioniraju na bojnom polju.

Men of d meč:
Ktigar i 75-ice. Savršeno su radili u paru. Sve što im se pojavilo u dometu bilo je uništeno i pritom je tigar dobio 7 turnova bombardiranja po glavi i prošao neokrznut.

Avijacija fails once again.

PS: Isprika na katastrofalnom pravopisu, a i gramatici. Hvala!

What was one now is two.
 [Vrh] »
Bobo

Post Postano: sub pro 10, 2011 3:42 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Svaka čast na uloženome vremenu i energiji. Smile
 [Vrh] »
TomZG

Post Postano: pon sij 23, 2012 12:12 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Priča se da su britanci razbijeni u subotu. Može u par riječi što se dešavalo?

hvala
 [Vrh] »
TIFUSAR

Post Postano: pon sij 23, 2012 1:55 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

Meh, da Dredo češće pere vuha nebi prečuo bitan dio dogovora i dofurao bi 1750 a ne 1500 bodova, kaj sam skužio tek u četvrtom turnu pa mu nisam imao srca reć do kraja partije. Laughing
Ugl, misija free for all (ajde!), Irci s 4 teške haubice, 8 malih, 2 Wolverinea i 2 x po 4 Shermana po (jedan Firefly u skvodu, naravno) i 2 platoona pješadije.
S moje strane jasno Panzerkompanie po Grey Wolf Codexu: Otto Carius i Kerscher u Tigrovima (580 pts.), 2 komandna PzIV , 4 PzIV, 3 StuG-a, 2 Pak40, 3 Luchsa i Sporadic Stuke.
Ukratko, Dredina artiljerija se baš nije proslavila, ja sam podcijenio Shermane jer sam mislio da se tri StuGa mogu obračunat s njima (ipak su trebali Tigrovi pripucat) na mom desnom flanku, na lijevom je bila poveća tenkovska bitka između dva Wolverina i 4 Shermana protiv 5 PzIV gdje su panceri dobili, tri Luchsa su čekali trenutak i dojurili do teških topova i zbrisali ih, nakon toga još nabili i pješadiju kaj ih je probala čarđat (fejlali su motivatoion test, i dobili žestok defensive fire usput). U sljedećem turnu su panzeri (II i IV) zbrisali platoon i HQ i Dredo je pao Company moral check.
Jbg., da je imao 250 bodova više (il ja manje) bilo bi zanimljivije...

Post Postano: pon sij 23, 2012 9:53 pm    Naslov:
Citiraj i odgovori

TIFUSAR je napisao/la:
Jbg., da je imao 250 bodova više (il ja manje) bilo bi zanimljivije...

istina Laughing Laughing Laughing

http://manufactorumworkshop.blogspot.com/

[Vrh] »
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
TIFUSAR

Post Postano: sub sij 28, 2012 10:53 am    Naslov: Panzerkompanie vs. Dogs & Devils
Citiraj i odgovori

Fajt na 2k bodova, Rašo treba napisat betlriport jer se meni neda.

Post Postano: čet vel 09, 2012 11:15 am    Naslov: Re: Panzerkompanie vs. Dogs & Devils
Citiraj i odgovori

Bar napišite tko je pobijedio, ako se još sjećate.
 [Vrh] »
TIFUSAR

Post Postano: čet vel 09, 2012 5:59 pm    Naslov: Re: Panzerkompanie vs. Dogs & Devils
Citiraj i odgovori

TomZG je napisao/la:
Bar napišite tko je pobijedio, ako se još sjećate.

Pa znaš da Rašo nije.

Arkadia » Flames of War » Bitke
Započni novu temu   Odgovori na temu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Solaris phpBB theme/template by Jakob Persson
Copyright © Jakob Persson 2003